preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Festival prava djece - poziv za učenike i učitelje naše škole
Autor: Maja Morić, 9. 10. 2020.

Danas počinje 12. Festival prava djece! Ovogodišnji Festival trajat će tijekom listopada i studenog 2020. Ovim putem pozivamo vas i vašu školu da nam se pridružite u brojnim aktivnostima koje smo vam pripremili. Zbog epidemije koronavirusa, ovogodišnji Festival prava djece održat će se na daljinu i po prvi će puta biti online.  

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator organizira Festival u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom, a s ciljem proslave dječjih prava, promocije dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva mladih.

Pozivamo učenike (preporučena dob djece je od 4. do 8. razreda), nastavnike i stručno osoblje vaše škole da putem mrežne stranice

 festivalpravadjece.com

pristupe besplatnim filmovima dostupnima u sklopu programa „Školski objektiv“ u trajanju 40 minuta. Za sudjelovanje u ovogodišnjem Festivalu potrebno je imati pristup internetskoj vezi, projektoru i zvučnicima. Sve upute za sudjelovanje možete pronaći na poveznici .

I ove godine prikazujemo izbor najboljih filmova stvaralaštva djece iz Hrvatske (program u prilogu). Napominjemo da je naš Festival inkluzivne prirode, što znači da su svi filmovi prilagođeni djeci s oštećenjem vida i sluha.


Za učitelje... Ako imate mogućnost odvojiti blok sat, predlažemo da nakon pogledanih filmova odaberete jedan i uz pomoć naših nastavnih priprema odradite s učenicima raspravu o temama koje je određeni film otvorio. Nastavne pripreme dostupne su na poveznici.

Molimo vas da popunite prijavnicu na poveznici najkasnije do 20. studenog, kako bismo mogli evidentirati vaše sudjelovanje, i na kraju izdati potvrdu o sudjelovanju nastavnicima i stručnim suradnicima koji su se uključili u ovogodišnji Festival prava djece.

Za sve dodatne informacije molimo vas nazovite 091/9767 337, ili nam pišite na festivalpravadjece@alternator.hr (kontakt osoba Irena Domitrović).

Uz srdačne pozdrave,

organizacijski tim Festivala prava djece

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju