preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europski tjedan kodiranja 2020.
Autor: Branka Pastuović, Višnja Šuperba, 26. 10. 2020.

Unatoč pandemiji uzrokovanoj korona virusom, u našoj školi organizirali smo više događanja i povezali se s učiteljima iz Hrvatske i cijele Europske unije te sudjelovali u  Europskom tjednu programiranja.

To je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost, a održava svake godine od 10. do 25 listopada. Iz naše škole sudjelovali su učenici 2.a te 5.a razreda sa svojim učiteljicama Brankom Pastuović i Višnjom Šuperbom. Učiteljice su planirane aktivnosti uskladile s uvjetima pandemije COVID-19 na način da su učenici radili u manjim skupinama te na otvorenom prostoru.


Sve aktivnosti koje su provedene u 2.a razredu, bile su dio i cjelogodišnjeg eTwinning projekta ,,Sigurnim korakom u školu 2'' u kojemu zajednički rade s učenicima širom Hrvatske i ostalih zemalja te su se i na ovaj način povezali kreirajući događanja u svojim školama. Ove godine, u projektu najvećim dijelom provodimo aktivnosti kojima potiču osnovnu pismenost učenika (čitanje, pisanje, računanje) te digitalnu i informacijsku pismenost kao i računalno razmišljanje.

Tijekom listopada i studenog, učiteljice su na stranici organizatora EU Code week, organizirale i provele mrežna događanja kojima se, uz navedene ishode, indirektno ostvaruju i ishodi iz nastavnog predmeta Informatika: digitalna pismenost, računalno razmišljanje i E-društvo te suradnja, umrežavanje i povezivanje kolega na mreži (eTwinning platforma i EU Code week stranica) :

  1. CodeWeek u eTw projektu Sigurnim korakom u školu 2
  2. Dabar u eTw projektu Sigurnim korakom u školu 2

Naši učenici su provedene aktivnosti izvrsno prihvatili i ocijenili visokim ocjenama te potvrdili naša očekivanja da će rado sudjelovati u Europskom tjednu programiranja ove, a vjerujemo, i sljedeće školske godine.

Ponosni smo na certifikat koji je nakon organiziranja i provedbe događanja dodijeljen našoj školi.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju