preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povijesni trenutak za našu školu! Uskoro počinje izgradnja sportske dvorane i četiri nove učionice.
Autor: Maja Morić, 25. 2. 2021.

 

 

*25.2.2021. preuzeto s portala ŠibenikIN

Projektom rekonstrukcije predviđena je izvedba sportske školske dvorane s pratećim sadržajem te izvedba četiri nove učionice. Istaknuto je kako je konačna realizacija ovog projekta među prioritetima Gradske uprave.


U etaži prizemlja nalaze se prateći prostori dvorane: sanitarni čvor, četiri svlačionice s praonicama, sanitarna prostorija za osobe smanjene pokretljivosti, kabineti nastavnika, spremište sprava i opreme, spremište čistačice, te vertikalna komunikacija (dizalo+stubište).

Na etaži kata se iz zajedničkog prostora za okupljanje odvajaju dva hodnika, na sjevernu i na južnu stranu. Iz svakog se pristupa u nove učionice i kabinete (učionica hrvatskog jezika, učionica stranog jezika te kabinet hrvatskog jezika i stranog jezika) na sjevernoj strani te učionica matematike i informatike s kabinetom matematike na južnoj strani. Kabineti hrvatskog jezika, matematike te stranog jezika imaju izlaz na vanjski atrij preko kojeg dobivaju prirodno osvjetljenje i zračenje.

U nastavku dogradnje na sjeveroistočnoj strani je planirano kombinirano vanjsko igralište.

„Konačno će i djeca koja pohađaju Osnovnu školu Brodarica dobiti adekvatne uvjete za rad. Sportska dvorana i dodatne učionice omogućit će poboljšanje učeničkog standarda u održavanju nastave tjelesnog odgoja te predmetne nastave.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, naglasivši da je konačna realizacija ovog projekta među prioritetima Gradske uprave.

Postojeća građevina Osnovne škole Brodarica ima ukupno neto površinu 1.153,57 m2, a nakon dogradnje školskog prostora i dvodijelne školske sportske dvorane imat će ukupnu neto površinu 2.571,19 m2.

Projekt je u postupku ishodovanja građevinske dozvole, a izradila ga je tvrtka Verus projekt d.o.o.

Procijenjena vrijednost investicije je oko 11 milijuna kuna.  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju