preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Noć knjige u OŠ Brodarica
Autor: Silvija Marin, 26. 4. 2021.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).


U program obilježavanja uključene su zainteresirane institucije: knjižnice, odgojno-obrazovne ustanove i ustanove u kulturi i znanosti, zatim nakladnici i knjižari, javne i neprofitne organizacije, organizacije lokalne samouprave, stručna udruženja i drugi pravni subjekti, a programe vezane uz knjigu i čitanje (za sve generacije) ostvaruju sami ili kroz zajedničku suradnju.

Osnovna škola Brodarica obilježila je Noć knjige različitim online aktivnostima. Tako je u 3.G razredu (Područna škola Grebaštica) knjižničarka bila gost na nastavi Hrvatskoga jezika. Učenici su čitali knjižničarki pjesme iz svoje čitanke, a nakon toga uslijedio je razgovor o knjigama, čitanju, lektiri . Učenike je zanimalo kakav je posao knjižničara, čime se on bavi i sl.

Učenici od 1. do 4. razreda sudjeluju u likovnom stvaralaštvu na temu izrade vlastite maskote na temu Noći knjige. Izložba učeničkih radova planira se po povratku u školu.

Učenici predmetne nastave u aplikaciji Teams dobili su igru premetaljke gdje su testirali svoje znanje iz područja knjige/knjižničarstva i sl.

Mladi knjižničari su zajedno s knjižničarkom održali prigodnu online čajanku uz čitanje zanimljivih ulomaka (Prosenjak, Kušan, Hercigonja...). Nakon toga imali smo gosta iznenađenja-učiteljicu Ivanu Križanac(trenutnu ravnateljicu) koja nam se pridružila u zanimljivom razgovoru o čitanju/knjigama i ostalim temama.

Veselimo se povratku učenika u školske klupe kako bismo mogli nastaviti s brojnim drugim aktivnostima koje planiramo provesti u Godini čitanja!

Do tada "Čitajmo da ne ostanemo bez riječi".

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju