preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Labelko spašava Zemlju“ u sklopu inicijative Uštedi energiju!
Autor: Ivana Križanac, 18. 10. 2021.

U sklopu inicijative Uštedi energiju! osmišljena je i otisnuta eko slikovnica i bojanka „Labelko spašava Zemlju“. Slikovnica je namijenjena uzrastu djece od 5-10 godina.

Radnja slikovnice se događa u jednoj prosječnoj četveročlanoj obitelji. Glavni likovi Dora i Labelko prolaze kroz raznorazne, uobičajene i svakodnevne situacije ali kroz njih Labelko uči Doru kako da se ponaša osvještenije te time štedi energiju i očuva prirodu. Slikovnicu potražite u našoj školskoj knjižnici...


Niz zanimljivih savjeta o energetskoj učinkovitosti ali i zaštiti okoliša spretno je ubačeno u priču na djeci prihvatljiv i razumljiv način. Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivnu ocjenu slikovnici, uz mišljenje da će pozitivno utjecati na ponašanja djece te doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti budućih generacija.

Inicijativa Uštedi energiju! osmišljena je u sklopu europskoga projekta LABEL2020 u želji da se građanima na jednostavan i zanimljiv način objasni kako mogu uštedjeti energiju u kućanstvu uz minimalne promjene svojih navika.

Na internetskoj stranici https://ustedienergiju.hr uz savjete o energetskoj učinkovitosti i načinima kako uštedjeti energiju nalaze se i zanimljivi sadržaji za najmlađe (slikovnica, bojanka i video sadržaji). Slikovnica je otisnuta u više od 10.000 primjeraka, koji će biti poslani školama diljem Hrvatske te besplatno podijeljeni učenicima. Građani slikovnicu mogu prelistati i preuzeti na navedenoj internetskoj stranici. U sklopu projekta snimljen je i zabavan edukativni film za djecu o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša čija promocija tek slijedi.

Uštedi energiju! ima potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja Republike Hrvatske, Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba te ostalih partnera koji su prepoznali da je građanima nužno prenijeti informacije da bi se jednostavnije snalazili pri odabiru i upotrebi kućanskih uređaja uz najmanje troškove energije i novca.

Učini razliku!

Uštedi energiju − očuvaj prirodu!

 

Uštedi energiju − sačuvaj prirodu! − YouTube

Facebook, Instagram, YouTube i LinkedIn

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju