preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Aktivnosti u školskoj knjižnici u Mjesecu školskih knjižnica, Mjesecu hrvatske knjige i Godini čitanja
Autor: Silvija Marin, 29. 10. 2021.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Tijekom Godine čitanja ideja je da se provedu brojne aktivnosti koje će doprijeti afirmaciji čitanja.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga , a odlučeno je da se u  fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori , odnosno hrvatska knjiga pa tema glasi Hrvatski autori u godini čitanja, a moto Ajmo, hrvati se s knjigom!

Naša knjižnica u obilježavanje spomenutih manifestacija pridružila se brojnim aktivnostima  čiji pregled donosimo u nastavku.


U 7. i 8. razredima knjižničarka je provela anketu o čitateljskim interesima učenika kojima su potom predstavljeni rezultati ankete. S učenicima je komentirala dobivene rezultate. Učenici su složni oko činjenice da je čitanje važno i da treba čitati, ali isto tako su istaknuli kako oni žive u vremenima u kojima to i nije  baš popularno.

Osmaši su nakon toga izrađivali poruke o važnosti čitanja kao poticaj ostalim učenicima naše škole.

 

 

Učiteljica Marina Nadoveza posjetila je sa svojim učenicima 1.a razreda našu školsku knjižnicu. Knjižničarka je prije toga gostovala kod prvaša, pročitala  im je zanimljivu priču „Miš u knjižnici“. Nakon toga uslijedio je razgovor o knjižnici, zanimljiva igra pogađanja te na kraju sata rješavanje nastavnog listića. Učenici su bili jako suradljivi i zainteresirani .

S dječjim časopisom upoznali su se učenici 2.b razreda. Pokazali su izuzetno znanje o časopisima, naučili nove pojmove. Nakon toga prionuli su izradi straničnika. Knjižničarka im je straničnike plastificirala te podijelila , bili su jako sretni i uzbuđeni. Okušali su se i u čitanju bajke Carevo novo ruho.

 

Učenici 2.a razreda izrađivali su straničnike i čitali bajke. Prosudite sami kako nam je bilo…

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju