preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANAS JE SVJETSKI DAN PLESA, PLEŠITE, BUDITE POZITIVNI!
Autor: Sanja Gaćina, 29. 4. 2022.

Učenici 1. i 3.g PŠ Grebaštica prigodno su obilježili ovaj dan jednim veselim plesom, zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Marijanom M. i učiteljicom Sanjom G. 


Svjetski dan plesa se obilježava  širom svijeta  svake godine baš na današnji dan - 29. travnja. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu još davne 1982.godine , a za datum obilježavanja  je izabran baš današnji dan (29.4.) jer je to dan pokretanja modernog baleta, a ujedno i rođendan Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih svjetskih plesnih reformatora. U Hrvatskoj se obilježava od 1999. godine.

Osnovna ideja  je podsjećanje javnosti da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke te da u njegovoj univerzalnosti mogu uživati svi ljudi širom svijeta!

I učenici 1. I 3.g razreda su prigodno obilježili ovaj dan jednim veselim plesom zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Marijanom M. i učiteljicom Sanjom G.  Plesali smo, uživali uz ples na pjesmu Ludi zemljotres. Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama i videu na poveznici,  a nakon toga zaplešite bar malo i vi, uživajte i budite pozitivni!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju