2020-05-19 20:13:54

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA LIKOVNOM NATJEČAJU ''ŠIBENIK – ZERO WASTE CITY''

Nacrtaj svijet bez otpada!

Želiš vidjeti ulice svog grada bez razbacanog otpada i živjeti u zelenom svijetu s čistim morima, rijekama i šumama? Pametni Big Belly kontejner može prenijeti tvoju poruku do brojnih sugrađana i turista koji posjećuju Šibenik, pritom prikupljajući otpad s gradskih ulica u svoj veliki trbuh.   

Sve što trebaš učiniti je zamisliti svoj idealni svijet bez otpada i prenijeti ideju na papir. Crtež koji će krasiti BigBelly na šibenskim ulicama može prikazivati najrazličitije motive koji su te inspirirali, poput parkova, plaža, tvojih omiljenih gradskih lokacija ili nešto sasvim neuobičajeno što je proizvela samo tvoja mašta.

Odabir tehnike izrade također ti ostavljamo na izbor. Možeš upotrijebiti bilo koji alat za crtanje, slikanje, bojanje ili izradu kolaža, a ukoliko se bolje snalaziš u digitalnom svijetu, možeš upotrijebiti i razne aplikacije i programe za izradu svog crteža.

Svoj crtež možeš fotografirati ili skenirati u visokoj rezoluciji te nam dostaviti u JPG ili PNG formatu do 7. lipnja 2020. godine na e-mail adresu: info@mladi-eu.hr. Ukoliko tvoj rad bude odabran, a nije dostavljen u dovoljno visokoj rezoluciji, u ponovnom skeniranju će ti pomoći udruga Mladi u EU i stoga te molimo da čuvaš svoj rad do objave pobjednika.

Dva najkreativnija rada za izgled BigBelly-a koji će biti postavljeni na frekventnim lokacijama u Šibeniku, odabrat će žiri u sastavu Francesco Lombardi (udruga mladih ''Mladi u EU''), Nastia Alfier (Društvo arhitekata Šibenik), Ivana Spahija (Zeleni grad Šibenik d.o.o.) i Vera Jergović Bolanča (JU Tvrđave kulture Šibenik), a treći rad će odabrati građani putem like-ova na Facebook stranici Mladi u EU.

U natječaju mogu sudjelovati svi polaznici osnovnih škola u Gradu Šibeniku.

Odabrani radovi biti će objavljeni Facebook i Instragram stranici udruge Mladi u EU.

 

 

 

 

PRIJAVNI OBRAZAC ZA SUDJELOVANJE NA LIKOVNOM NATJEČAJU ''ŠIBENIK – ZERO WASTE CITY''

 

Ime i prezime sudionika

 

Naziv osnovne škole i razred

 

Kratki naziv rada – onoga što pokazuje

 

Ime i prezime skrbnika

 

Kontakt skrbnika (e-mail i telefon)

 

 


Osnovna škola Brodarica