2020-04-17 11:41:00

Ponovno odličan uspjeh učenika PŠ Grebaštica na 11. državnom natjecanju osnovnoškolaca iz poznavanja prometnih propisa - Prometnoj učilici! Učenik 2.g razreda osvojio 1.mjesto!!!

I ove školske godine učenici PŠ Grebaštica, u sklopu izvannastavne aktivnosti "Prometna učilica", pod voditeljstvom učiteljice Sanje Gaćina, sudjelovali su na Prometnoj učilici, 11. državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa za osnovnoškolce.

Nagrađeni učenici OŠ Brodarica/PŠ Grebaštica 

 

Kao i dosadašnjih godina i ove godine učenici su bili jako zainteresirani za učenje o osnovama prometne kulture, prometnim propisima i poželjnom ponašanju u prometu. Svojim trudom i znanje ostvarili su odlične rezultate!

 

Učenik 2.g PŠ Grebaštica A.-M. K. osvojio je prvo mjesto u kategoriji drugih razreda na državnom natjecanju iz poznavanja prometnih propisa Prometna učilica koje se održavalo od početka listopada do kraja prosinca, a odličan uspjeh ostvarili su i ostali učenici iz škole koji su sudjelovali u natjecanju.

Ukupno 8 učenika naše PŠ Grebaštica, pod mentorstvom učiteljice razredne nastave Sanje Gaćine, sudjelovalo je na natjecanju koje se ove godine održalo po jedanaesti put. Naša škola sudjelovala je treću godinu zaredom, a ove godine natjecali su se učenici prvog, drugog i četvrtog razreda. Učenik 2.G bio je najbolji u kategoriji druigih razreda, predstavnici prvog razreda osvojili su drugo  i peto mjesto, dok je u četvrti razred otišla nagrada za treće i četvrto mjesto.

A-M. K., učenik 2.G osvojio je  1. mjesto.

H. B., učenica 1.G osvojila je  2. mjesto.

A-N. K., učenica 4.G osvojila je  4. mjesto.

M. K. učenica 4.G osvojila je 5. mjesto 

L. S. učenik 1.G osvojio je 5. mjesto. 

Svim učenicima su uručene pripadajuće nagrade  i diploma.

Konačan poredak učenika: http://ucilica.skole.hr/Natjecanje/Poredak

Natjecanje se provodilo u tri kategorije i to za najboljeg učenika, najbolji razred i i najbolju školu, a mi smo više nego zadovoljni ostvarenim rezultatom. Ispiti se rješavaju online, pripremali smo se uglavnom kroz nastavu, izvannastavnu aktivnost "Prometna učilica"  te na dodatnim satima, a najvažnije od svega kod ovog natjecanja je da djeca sudjeluju i uče o prometnim propisima.

Natjecanje se održava svake školske godine, obično od početka listopada do kraja studenoga, ali ove godine zbog štrajka u školama i većeg broja dana bez nastave u ovoj školskoj godini (što se uvelike poklopilo s planiranim terminom ovogodišnjeg natjecanja) natjecanje je produženo do 31.12.2019. 

Kao i svake godine natjecanje se provodi u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa ‘Promjena ponašanja sudionika u prometu’ s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i  smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, počevši  kontinuiranim obrazovanjem djece zabavnim sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

 

Svim dobitnicima zaslužene nagrade, kao i ostalim učenicima PŠ Grebaštica koji su sudjelovali u natjecanju, čestitamo, a ostale učenike pozivamo da se slijedeće godine i oni uključe u ovo hvalevrijedno natjecanje i da nauče ponešto o prometnim pravilima koja često u stvarnom životu život znače.

 

Sanja Gaćina učiteljica 1.i 3.g i voditeljica natjecanja


Osnovna škola Brodarica