2021-03-17 11:33:54

Međunarodni dan darivanja knjiga

U Godini čitanja i povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače, odlučili smo organizirati akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za potrebitu djecu. Akcija se provodila u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi pod sloganom "Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!".

Cilj ove akcije je poticanje djece na čitanje i darivanje knjiga i slikovnica koje više ne koriste onoj djeci koja nisu u mogućnosti imati vlastite slikovnice.

Kutija za knjige nalazila se na stolu nasuprot panoa knjižnice,a učenici su se odazvali akciji u velikom broju tako da smo uspjeli prikupiti dvije kutije knjiga i slikovnica. Učenici su uz darovanu knjigu napisali i prigodnu poruku te je stavili u darovanu knjigu. Darovana knjiga i poruka zasigurno će drugom djetetu puno značiti, a naši učenici pritom uče kako je lijepo i važno pomagati.

Prikupljene knjige i slikovnice  pažljivo smo dezinfincirali,umotali i pripremili za dostavu.

U dogovoru sa stručnom službom Škole odlučeno je da prikupljene knjige darujemo dječjem odjelu Opće bolnice Šibenik koji su s velikim oduševljenjem prihvatili naš dar.

Ovom prilikom upućujemo veliku zahvalu svim učenicima naše škole i njihovim roditeljima koji su još jednom pokazali visoki stupanj razvijenosti empatije kad je u pitanju pomoć potrebitima!

 

 


Osnovna škola Brodarica