2021-04-26 11:16:52

Poziv na priključivanje natjecanju 'Veliki AI School Challenge'

U Hrvatskoj je krajem studenog prošle godine pokrenut besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI koji je dosad upisalo preko 21 tisuća građana. Edukacija je naišla na veliku potporu akademske i poslovne zajednice, a svoju podršku dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Vlada Republike Hrvatske i premijer Andrej Plenković osobno.

Ovim putem obavještavamo Vas da smo za učenike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokrenuli natjecanje ‘AI School Challenge’ čiji je cilj motivirati školarce da upišu Elements of AI i saznaju osnove tehnologije koja je danas omogućuje rad sve većeg broja raznih uređaja i servisa.

Tečaj je primjeren učenicima sedmog i starijih razreda osnovne škole te iznimno zainteresiranim i darovitim učenicima petih i šestih razreda kao i učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. 

Za one koji budu najuspješniji u polaganju tečaja osigurane su i vrijedne nagrade.

Kako se prijaviti?

Kako sudjelovati u AI School Challengeu?

Motiviranjem i pozivanjem učenika i nastavnika da upišu tečaj. Nakon što učenik položi certifikat za edukaciju Elements of AI, certifikat je potrebno dostaviti putem web-obrasca koji se nalazi na:
https://upitnik.carnet.hr/index.php/293925?lang=hr U web-obrazac potrebno je unijeti sljedeće podatke o osobi koja je položila certifikat: ime i prezime, OIB, naziv škole, adresu škole te priložiti dobiveni certifikat.

Osigurane vrlo vrijedne nagrade za učenike i škole

Svi učenici koji završe edukaciju dobit će globalno priznati certifikat Elements of AI kojeg prepoznaju i vrednuju poslodavci u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama. 200 učenika koji prvi završe tečaj dobivaju posebnu, ekskluzivnu Elements of AI majicu. Svi koji polože tečaj do 13. lipnja dobit će pozivnicu na ekskluzivno predavanje poznatog hrvatskog inovatora. Sve škole koje će do 1. rujna imati više od 10 učenika ili djelatnika sa završenim tečajem bit će proglašene AI školom i dobit će ekskluzivan certifikat ‘AI škola’, a najbolje tri škole po broju ostvarenih diploma bit će dodatno nagrađene. Popis AI škola u rujnu ćemo također objaviti u medijima. U certifikate se ubrajaju završene edukacije učenika, nastavnika i drugih djelatnika.

Više informacija o tečaju, njegovom značaju kao i sve detalje o natjecanju ‘Veliki AI School Challenge’ kao i prijavu na sam tečaj možete pronaći na https://www.elementsofai.com/hr/ai-challenge.

Pozivamo Vas da informaciju o natjecanju podijelite s kolegama u kolektivu i učenicima te se u što većem broju priključite natjecanju i time pomognete da Hrvatska među prvima u Europi ostvari cilj - da 1% stanovnika završi tečaj Elements of AI i stekne osnovna znanja o umjetnoj inteligenciji.


Osnovna škola Brodarica