2021-04-26 12:01:35

Zdenac znanja - kumstvo

Učenici predmetne nastave prikupili su i uplatili sredstva preko udruge Zdenac za vrijeme Adventa te su postali kumovi malenoj djevojčici EMMY MUSA LUTANILE, učenici 1. razreda

 

KUM:  OŠ Brodarica, Šibenik 

Poštovani i dragi kume,

 Vaše kumstvo u ovoj godini namijenjeno je djevojčici koja dolazi iz Tanzanije u Africi.

Djevojčica EMMY MUSA LUTANILE, ima šest godina, ide u 1. razred osnovne škole i vrlo dobra je učenica. Živi sa bakom, nema roditelje.

Sredina u kojoj misionari Zdenca djeluju u Tanzaniji je mjesto velikih potreba. Prije svega vlada velika materijalna oskudica, stanovništvo živi u velikom siromaštvu, lišeni i onog najosnovnijeg za život, a to je pitka voda, struja, redoviti dnevni obrok.  S druge strane, jednako prisutno je i duhovno siromaštvo.

Obitelji su razorene. Većina djece živi bez oba ili s jednim roditeljem te s bakama ili rodbinom. Razlog tome je jako prisutna bolest AIDS-a, anemija i malarija.

Zbog borbe za preživljavanjem djeca su redovito prepuštena sebi samima. Nemaju potrebnu njegu, sigurnost i ono najvažnije ljubav.

 Misionari Zdenca upravo te elemente svojim neumornim radom nadomješćuju.

Obrazovanje je bez sumnje najsigurniji način prema svjetlijoj budućnosti i zbog toga Zdenac ulaže velike napore i sredstva u učitelje i asistente koji bi djeci omogućili što bolju pomoć na tom putu. Uz pomoć Vas, vjernih dobročinitelja iz domovine i drugih država, i uz milost Božju. 

U ime Vašeg kumčeta zahvaljujemo Vam se.

Svako dobro i Božji blagoslov! Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa


Osnovna škola Brodarica