2021-05-27 18:38:08

Izbor za nove članove Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS)

Poziv djeci i mladima: Javite se na natječaj za savjetnike pravobraniteljice za djecu!

Draga djeco,

Pozivam vas da se pridružite mojoj Mreži mladih savjetnika, koju skraćeno nazivamo MMS. Ako imate najmanje 12, a najviše 16 godina, ako želite pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih, ako želite zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, prijavite se na NATJEČAJ za MMS.

Obrazac za prijavu naći ćete ispod ovoga teksta. Preuzmite ga, ispunite i pošaljite na adresu:

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU, Teslina 10, 10000 ZAGREB

ili ga pošaljite e-mailom na: mojglas@dijete.hr.

Uz prijavu je važno staviti naznaku: Natječaj za MMS.

 

Vaše prijave razmotrit će sadašnji članovi MMS-a čiji je mandat pri kraju. Oni će, zajedno s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima, izabrati novih 20 članova za sljedeće razdoblje od tri godine.

Na natječaj se prijavljujete po vlastitoj želji i odluci. Od vas se ne očekuje da predstavljate svoju školu, grad ili bilo koju drugu organizaciju. Članovi i članice MMS-a zastupaju vlastito mišljenje, predstavljaju sebe same i upoznaju pravobraniteljicu sa svojim mišljenjem o položaju djece u društvu i onome što je po njihovom mišljenju važno i potrebno djeci.

Mrežu mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu čine djeca i mladi u dobi od 12 do 18 godina koji pomažu pravobraniteljici kao njezini SAVJETNICI i SURADNICI. Zajedno s pravobraniteljicom i njezinim odraslim suradnicima oni razmjenjuju mišljenja o raznim temama i pitanjima važnim za djecu, predlažu teme za raspravu i aktivnosti MMS-a, a predlažu i neke aktivnosti Ureda pravobraniteljice. Članovi MMS-a su i svojevrsni AMBASADORI pravobraniteljice jer svojim vršnjacima prenose informacije o njezinom radu i zaštiti dječjih prava. Više o radu MMS-a možete pročitati ovdje. Općenito o dječjim pravima i o tome što radimo moji suradnici i ja doznajte na poveznici http://azanas.dijete.hr/.

Želite li i vi postati članovi MMS-a, ispunite obrazac prijave i javite nam se. Ako trebate pomoć u ispunjavanju obrasca, obratite se razredniku ili razrednici u svojoj školi.

Natječaj je otvoren do 30. lipnja, a o rezultatima ćemo vas izvijestiti u rujnu.

Pravobraniteljica za djecu

Helenca Pirnat Dragičević

*vijest preuzeta 27.5.2021. s http://dijete.hr/natjecaj-za-mms/


Osnovna škola Brodarica