2021-03-18 20:56:00

Sudjelovanje učenika PŠ Grebaštica na 12. državnom natjecanju osnovnoškolaca iz poznavanja prometnih propisa - Prometnoj učilici

I ove školske godine, učenici 2.i 4.g razreda  PŠ Grebaštica, u sklopu izvannastavne aktivnosti "Prometna učilica", pod voditeljstvom učiteljice Sanje Gaćina, sudjelovali su na Prometnoj učilici, 12. državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa za osnovnoškolce, a koja je  namijenjena za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture, prometnih propisa i prometnih

 

Natjecanje se i ove godine odvijalo online, što je bilo izuzetno povoljno s obzirom na stanje s  pandemijom virusa Covida 19, tz.Coroni, a vježbali smo u školi u sklopu Iznannstavne aktivnosti Prometna učilica.

Kao i dosadašnjih godina i ove godine učenici su bili jako zainteresirani za učenje o osnovama prometne kulture, prometnim propisima i poželjnom ponašanju u prometu. Svojim trudom i znanje ostvarili su dobre rezultate.

Ukupno 3 učenika naše PŠ Grebaštica, pod mentorstvom učiteljice razredne nastave Sanje Gaćine, sudjelovalo je na natjecanju koje se ove godine održalo po 12. put. Naša škola sudjelovala je četvrtu godinu zaredom, a ove godine natjecali su se samo  učenici drugog i četvrtog razreda, zbog poštivanje epidemioloških pravila unutar škole.  

Učenik 2.g PŠ Grebaštica Lovre S. osvojio je drugo mjesto u kategoriji drugih razreda na državnom natjecanju iz poznavanja prometnih propisa, a dobar uspjeh ostvarila su još dva učenika iz škole koji su sudjelovali u natjecanju. To su Emauel B.,učenik 2.G koji je osvojio je 15. mjesto, i  Toni B.,učenik 4.G koji je postigao je 30. mjesto.

Učeniku koji je osvojio 2.mjesto uručena je diploma. Bravo Lovre!

Svim učenicima PŠ Grebaštica koji su sudjelovali u natjecanju čestitam na ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju, a ostale učenike pozivam da se slijedeće godine i oni uključe u ovo hvalevrijedno natjecanje i da nauče ponešto o prometnim pravilima koja često u stvarnom životu život znače. Ponavljanjem i usvajanjem gradiva iz poznavanja prometne propisa doprinosimo vlastitoj i općoj sigurnosti te podizanju razine prometne kulture.

 

Sanja Gaćina učiteljica 2.i 4.g i voditeljica natjecanja


Osnovna škola Brodarica