2014-03-25 19:43:05

LiDraNo 2014.

Osnovna škola Brodarica petu je godinu uzastopno  bila domaćin državne Smotre LiDrano. Primoštenski hotel Zora je od 23. do 25. ožujka ugostio mlade literate, glumce, novinare  i njhove mentore iz cijele Hrvatske.

Učenici su na Smotri pokazali svoje stvaralaštvo u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi), novinarskom (samostalni novinarski radovi i školski listovi) i radijskom izrazu.

 

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina održali su  članovi prosudbenih povjerenstava, među kojima su bili  priznati i poznati književnici i pisci kao što su Zoran Ferić i Enes Kišević, novinari i urednici novina, filmski i kazališni redatelji, među kojima i Mario Kovač, glumci, dramski pedagozi i radijski djelatnici.

Cilj Smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku te otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost.

Na Smotri LiDraNo za osnovne škole sudjelovlo  je ukupno 279 učenika i njihovih mentora.

Osnovna škola Brodarica i ove se godine pokazala izvrsnim domaćinom Smotre LiDraNo i zbog toga dobila brojne pohvale sudionika,predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje na čelu s gospodinom Vinkom Filipovićem-ravnateljem Agencije, članova državnog povjerenstva, ali i svih ostalih posjetitelja.


Osnovna škola Brodarica