2021-10-04 16:41:25

Svjetski dan učitelja

Svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i djelatnicima Škole čestitamo 5. listopada - Svjetski dan učitelja!

5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Tako je uspostavljen novi praznik u čast svih prosvjetnih radnika, od nastavnika predškolskih skupina do profesora i predavača na sveučilištima. 

Cilj obilježavanja je, među ostalim, isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji. Tijekom obavljanja jednog od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova učitelji daju svoj doprinos cilju kojem svi težimo – društvu znanja. U pripremu mladih ljudi za svladavanje raznih životnih situacija nesebično ulažu trud. Rad učitelja treba prepoznati i cijeniti kao jedan od najvažnijih za budućnost cijelog svijeta. Prigoda je to da se svim učiteljima barem na jedan dan pokloni zaslužena pozornost, za sve dane, mjesece i godine koje provode radeći s našom djecom.

(preuzeto s https://epale.ec.europa.eu/hr/blog/5-listopada-svjetski-dan-ucitelja)

U privitku je i čestitka  izv. prof. dr. sc. Vesne Bedeković, predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora...


Osnovna škola Brodarica