2021-10-08 19:24:30

Sigurnim korakom u školu 3 i Godina čitanja 2021.

Učenici 3.a naše škole, u srijedu, 6.listopada posjetili su grad Šibenik. Uz nedavni Dan Grada, prošetali su starim dijelom grada i posjetili Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić.Trećaši ove godine provode aktivnosti uz Godinu čitanja 2021., kroz međunarodni eTwinning projekt Sigurnim korakom u školu 3 tako da je bilo puno zanimljivosti.

U okviru projektnih aktivnosti uočavali su ritam na gradskim ulicama, pročeljima, krovovima i detaljima. Saznali su tko su bili:Ivan Vitić, Robert Visiani, Juraj Dalmatinac, Ivan Meštrović i Petar Krešimir IV.

Nakon šetnje gradom otišli su u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić u kojoj su uz ljubazno vodstvo voditeljice Katarine obišli sve dijelove knjižnice, od Dječjeg odjela, do Zavičajne zbirke i Hemeroteke, a prošetali su i likovnom izložbom u podrumu knjižnice.

Čitamo i mi, da ne ostanemo bez riječi!

Nakon obilaska knjižnice, u prizemlju, na Dječjem odjelu, imali su likovnu radionicu pod vodstvom svoje učiteljice Branke. Likovnim i vizualnim sredstvima, prikazali su ,,Ritam u Gradu'' te napravili prave papirnate umjetničke skulpture. Kako im je uspjelo prosudite sami.

Posjet Šibeniku bio je jako zanimljiv i sigurno će ga ponoviti, s nekim novim sadržajima i zanimljivim zadatcima. Hvala susretljivim djelatnicima Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, a posebno voditeljici Katarini.

 

Osnovna škola Brodarica