2021-10-14 17:32:52

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja.

Kviz će predstaviti tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstaviti tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a djeca će uz online izvore informacija moći puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima..

Pozivamo učenike  viših razreda naše škole da se se uključe u natjecanje. Kviz mogu riješiti u našoj školskoj knjižnici (i zatražiti pomoć knjižničarke) ili samostalno kod kuće najkasnije do 22. listopada 2021. godine. Na poveznici se nalaze svi detalji i upute o kvizu, kao i sami kviz.

https://www.mhk.hr/kviz/uvod

Sretno!


Osnovna škola Brodarica