2021-11-12 21:19:00

Održano natjecanje Dabar 2021.

U našoj školi održano je, šestu godinu zaredom, natjecanje učenika u informatici i računalnom razmišljanju, Dabar 2021.

 

U natjecanje je sudjelovalo deset učenika, a čak četvero učenika postiglo je izvrstan rezultat koji ih svrstava u 10% najuspješnijih u Republici Hrvatskoj. Oni su osvojili Zlatnog Dabra (po jedan učenik u kategoriji MiliDabar i kategoriji MikroDabar, dva učenika u kategoriji KiloDabar),.

Sudjelovali su učenici iz drugog (2.G), trećeg (3.a) i šestog (6.a) razreda  pod vodstvom učiteljica Marije Plavčić , Branke Pastuović i Višnje Šuperba. Natjecali su se u tri kategorije MikroDabar (1. i 2. razred OŠ), MiliDabar (3. i 4. razred OŠ) i KiloDabar (5. i 6. razred OŠ).

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar provedeno  je u Republici Hrvatskoj po šesti  puta, a na njemu je sudjelovalo 42 553 učenika osnovnih i srednjih škola. Organizatori natjecanja su udruga „Suradnici u učenju“, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održalo od 8.  do 11. studenoga 2021. u online okruženju, na CARNET-ovom MOOC sustavu. Natjecanje se provodi u  pet kategorija, a svaka od njih se sastoji se od niza izazovnih zadataka koji potiču na logičko razmišljanje. Učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Čestitamo svim učenicima na uspješnom sudjelovanju i postignutim rezultatima!


Osnovna škola Brodarica