2016-11-13 10:02:21

Godišnja eTwinning konferencija 2016./ eTwinning Annual Conference 2016.

Na poziv Agencije za mobilnost i programe EU, Godišnjoj eTwinning konferenciji koja se od 27.  do 29. listopada ove godine održala u Ateni nazočila je učiteljica razredne nastave Branka Pastuović.

U radu Konferencije sudjelovalo je  više od 500 sudionika iz svih europskih i zemalja izvan EU- a pridruženih eTwinning zajednici učitelja. Tema konferencije je bila Digitalno građanstvo. Cjelokupna konferencija bila je orijentirana na mogućnosti doprinosa eTwinninga razvoju, odgoju i obrazovanju učenika za aktivno i digitalno građanstvo koje predstavlja novu etiku 21. stoljeća.

Digitalno građanstvo odnosi se na sve koji redovito koriste internet i informacijske tehnologije. Ključna područja uključuju: digitalnu pismenost, digitalna i intelektualna prava i odgovornosti, digitalnu sigurnost i zaštitu podataka, digitalno pravo i pravila ponašanja na internetu, digitalnu pristupačnost i digitalnu komunikaciju. Digitalno građanstvo potiče medijska pismenost, svijest o važnosti uporabe digitalnih alata te kritičko razmišljanje u korištenju interneta i digitalnih medija.

Tijekom boravka na konferenciji učiteljica je sudjelovala na radionicama:

eTwinning in Practice (session 1) Age 4-11 Accesibility in Education Teachers'  DigitalCompetenceas a lever for students' Digital Citizenship TeachMeet Seasion 3

Boravak na konferenciji, učiteljica Branka Pastuović iskoristila je za povezivanje s kolegama te pokretanje novog, međunarodnog eTwinning projekta ,,Let's be e-citizens''. Projektni partner je škola iz Madrida, a uključeni su i ostali učitelji iz Republike Hrvatske, zemalja EU te zemalja izvan EU koje su pridružene eTwinning zajednici. Link na novi projekt:

,,Let's be e-citizens''


Osnovna škola Brodarica