2016-10-25 14:03:00

Prvi transnacionalni sastanak u sklopu projekta Erasmus + „Energy for Life“ od 17. do 21. listopada

Prvi transnacionalni sastanak je održan u Poljskoj u gradu Częstochowa. Na sastanku su sudjelovali svi koordinatori zemalja partnera te predstavnici odnosno ravnatelji škola sudionica projekta...

Koordinator projekta je škola CP FELIX GRANDE iz Tomellosa u Španjolskoj, a domaćin prvoga sastanka je bila škola Szkola Podstawowa nr 52 im. Malego Powstanca w Czestochowie u Poljskoj. Osim naše škole ostale sudionice su škola iz Italije, grad Bagheria, Direzione Didattica Statale 3° Circolo Luigi Pirandello, škola iz Francuske, Frontenac, Ecole Primaire Publique de Frontenac, škola iz Grčke 14th Primary School of Rethymno, Rethymno te škola iz Rumunjske, Tecuci, Scoala Gimnaziala Elena Doamna.

  

Tijekom posjeta smo imali priliku upoznati se s obrazovnim sustavom Poljske te sudjelovati u različitim aktivnostima u školi. Posjetili smo sve razrede, pratili i sudjelovali u nastavi, upoznali se s načinom praćenja i vrednovanja učenika te obrazovnim sadržajima i načinima učenja i poučavanja kao i specifičnostima rada s učenicima s poteškoćama.

Sastanci koordinatora su bili vrlo intenzivni i učinkoviti te su se postigli detaljni dogovori o predstojećim aktivnostima kao i o budućim mobilnostima. Posebno je istaknuta i važnost evaluacije projekta, odnosno načina i postupaka (instrumenata) koje ćemo koristiti tijekom tri godine.

Uspostavljena je eTwinning platforma za diseminaciju projekta kao i web sjedište projekta.

Susret je protekao u ugodnom ozračju te se zahvaljujemo djelatnicima i ravnateljici škole na izvrsnoj organizaciji te velikom gostoprimstvu.

 


Osnovna škola Brodarica