2018-01-19 11:04:52

Četvrtaši u školskoj knjižnici

U petak 19. siječnja 2018. godine četvrtaši su sa svojom učiteljicom Mirelom Sladić posjetili školsku knjižnicu gdje im je knjižničarka Silvija Marin održala sat o referentnoj(priručnoj) zbirci u sklopu nastavnog područja Medijske kulture.

Knjižničarka je učenicima objasnila značenje riječi referentna zbirka i pokazala im što sve pripada referentnoj zbirci. Učenici su bili podijeljeni u skupine, a svaka skupina imala je drugačiji zadatak.

Zainteresirano i vrlo pažljivo tražili su zadane pojmove u svojim priručnicima uz pomoć knjižničarke i učiteljice Mirele. Pojmovi koje su trebali pronaći obuhvaćali su različita  područja(književnost,biologija,geografija…).Nakon samostalnog pronalaženja zadanih pojmova predstavnici svake skupine izložili su svoje rezultate.

 

Učenici su naučili kako se samostalno služiti referentnom(priručnom)zbirkom,kako razlikovati priručnike iz referentne zbirke, važnost čuvanja građe koja pripada referentnoj zbirci . Svoje znanje zasigurno će moći koristiti za  cjeloživotno učenje te suradnička i istraživačka učenja.Puni pozitivnih dojmova zahvalili su se knjižničarki na zanimljivom satu te se veseli vratili u svoju učionicu.


Osnovna škola Brodarica