2018-10-18 10:53:49

Dan kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje 2018.

U holu naše Škole, u srijedu, 17.10.2018.g., učenici razredne nastave proslavili su Dan kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim scenskim programom te zajedničkim blagovanjem plodova i pekarskih proizvoda.

Učenici razredne nastave zajedno sa svojim vjeroučiteljicama Rosandom Vukičević i Marijanom Martinović te svim učiteljicama razredne nastave pripremili su i izveli  prigodan scenski i glazbeni program koji je izveden u holu Škole. 

 

U igrokazima i pjesmi sudjelovali su učenici razredne nastave, a rado nam se pridružio i učenik 7.a razreda Mile Matić svojim glazbenim izvedbama na gitari.

Nakon scenskog programa, naš brodarički župnik fra Ante Budimir, izgovorio je prigodne molitve i blagoslovio plodove zemlje i hranu pripremljenu u obiteljima učenika. Osim blagoslova hrane, učenika i djelatnika škole, naš fra Ante donio je i puno bombona, bilo je za svakog učenika.

Na svečanosti je bio i naš WEAF, maskota  školskog Erasmus+ Energy for life projekta, kao simbol vode, zraka, topline i tla, uvjeta bez kojih nema ni plodova zemlje. Uz WEAFa, na stolu su bili i drugi materijali koje smo nedavno donijeli s transnacionalnog susreta sudionika Projekta u Rumunjskoj (stolnjak kao dio kulturne baštine naših rumunjskih prijatelja i drugo).

  

Svečanosti su bili nazočni i roditelji koji su zajedno s učenicima bili pozvani na blagovanje hrane oko zajedničkog stola.

Plodove zemlje i pekarske proizvode podijelili smo s korisnicima šibenskog Caritasa, kamo je spakirana i proslijeđena sva hrane nakon svečanosti u školi.

Hvala roditeljima što su i ovaj put sudjelovali u školskim aktivnostima, našem fra Anti na dolasku, svim djelatnicima škole i učenicima koji su pridonijeli da i ove godine, u zajedništvu zahvalimo na plodovima zemlje.


Osnovna škola Brodarica