2018-11-23 10:39:00

CUC 2018. CARNET-ova korisnička konferencija

Sudjelovali smo na 20. CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji – CUC čiji je ovogodišnji naziv bio CUC20: Mreža ideja, a koja se održala od 21. do 23. studenoga u Konvencijskom centru Šibenik.

Konferencija je mjesto okupljanja CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući  nastavnike u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET-ove sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). Predstavlja platformu za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju doticaj s IKT-om, prvenstveno internetom, te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći moderne pedagoške pristupe.

(preuzeto s https://cuc.carnet.hr/2018/ )

Cijeli program kao i sažetke predavanja, radionica i ostalih aktivnosti tijekom konferencije možete pronaći na poveznici. Veći dio predavanja se snimao te se mogao pratiti uživo i uskoro će svi sadržaji biti dostupni putem sustava Meduza. Posebno bi istakli prezentaciju "Moguća izloženost EM zračenju iz WiFi usmjernika u školi" autora: Renata Ivanković i Ivica Prlić  koja je relevantna i vrlo aktualna osobito za našu školu.

Učiteljice Branka Pastuović i Ivana Križanac su tijekom interaktivnog predavanja napravile malo istraživanje o temi "Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne?" 

 

U suradnji s doc. dr. sc. Žaklin Lukša, Ivana Križanac je prikazala uporabu SWOT i SECTIONS analiza u izradi elektroničkih sadržaja.

Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku sudjelovati u što većem broju.

 


Osnovna škola Brodarica