2019-03-04 00:32:14

Croatian Makers liga

Preko 70 učenika natjecalo se u Primoštenu u programiranju mBotova.

Treće kolo CM Lige u kojem se 18 ekipa iz cijele županije natjecalo u znanju programiranja mBotova održano je prošlog četvrtka u Osnovnoj školi Primošten. 

 

Učenici naše škole  također su sudjelovali s mlađom i starijom dobnom skupinom te postigli odlične rezultate. Preko 70 učenika i učenica rješavalo je devedesetominutni zadatak koji je uključivao praćenje crte, prepoznavanje boje podloge, komunikaciju među robotima te led lampice u različitim bojama.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.  Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole.

Trenutno, Croatian Makers liga uključuje više od 550 škola, knjižnica, udruga i drugih edukativnih ustanova u Hrvatskoj te preko 11000 učenika i učenica.


Osnovna škola Brodarica