2019-03-24 15:29:34

What's APPening in our School

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

Glavni cilj projekta What's APPening in our Europe je osnaživanje digitalnih kompetencija učenika i učitelja kao i učinkovita uporaba tableta u nastavi. Osim digitalnih kompetencija, učitelji i učenici osnažuju svoje jezične kompetencije, istražuju kulturu, jezik i zemlje uključenih partnera. 

Učenici i učitelji su pripremili prigodan program dobrodošlice te drage goste upoznali s posebnostima naše škole kao i specifičnostima odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.

 

 

Tijekom posjeta učitelji su sudjelovali u radionici „Primjena aplikacije Explain Everything u učenju i poučavanju“.

Željeli bismo istaknuti da su radionicu održali učenici sedmog razreda naše škole.

  

Sadržaj radionice je vidljiv na poveznici

Jedna od ključnih aktivnosti tijekom susreta je i posjet gradonačelniku (Gradu, osnivaču) kako bi diseminacija projekta bila što uspješnija i kako bi istaknuli važnost uključivanja osnovnih škola u različite europske projekte.

 

Sudjelovanjem u ERASMUS+ programima razvijamo europsku dimenziju naše škole što nas čini prepoznatljivim u širem obrazovnom kontekstu.

 

 

Kako je riječ o posljednjoj godini realizacije projekta pripremili smo i kratki video sažetak proteklih aktivnosti.

 


Osnovna škola Brodarica