2019-05-20 20:38:16

Škola u prirodi učenika četvrtih razreda

Učenici četvrtih razreda naše škole iz Brodarice, Grebaštice i Krapnja boravili su od 14. svibnja do 17. svibnja 2019. u školi u prirodi, Zagreb-Hrvatsko zagorje-Varaždin. 

Prvog dana boravka obišli su staro gradsko središte Zagreba i vozili se najkraćom uspinjačom na svijetu.

Drugog dana boravka bili su u Oroslavju i u Parku znanosti te učili na zabavan način kako su znanost i svakodnevni život usko povezani. Podsjetili su se i pokusa koje su izvodili u okviru Erasmus+ projekta Energy for life. Zatim su posjetili Muzej krapinskog neandertalca Krapini. Predvečer su uživali u bazenima, zajedničkim igrama te druženju u vodenom parku Aqua vive.

Trećeg dana su posjetili dvorac Trakošćan i saznali kako se nekad živjelo u brežuljkastim krajevima. Nakon toga posjetili su Varaždin, gradsko središte i Muzej kukaca. Pronašli su i anđele po kojima je Varaždin poznat.

Četvrtog dana još jednom su boravili u Zagrebu te posjetili Muzej iluzija, Tehnički muzej i ZOO vrt Maksimir.

O svemu što  su učili i uče iz knjiga, učili su u stvarnosti i okolišu. Ispunjenih ciljeva, sretni i zadovoljni, živi i zdravi, vratili su se svojim kućama u kasnim večernjim satima. 

Hvala svim roditeljima učenika koji su pridonijeli da i ova škola u prirodi bude zbirka predivnih aktivnosti kojih ćemo se još dugo sjećati.


Osnovna škola Brodarica