2019-05-31 18:00:00

Provođenje vježbe gašenja požara i evakuacije djece i zaposlenika škole


U četvrtak, 30. svibnja 2019., Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika i Dobrovoljno vatrogasno društvo Brodarica-Krapanj u suradnji s našom školom proveli su pokaznu vježbu gašenje požara i evakuacija djece i zaposlenika škole.

Vježbom je prezentirano djelovanje vatrogasnih postrojbi u gašenju požara, pružanju pomoći i spašavanju ugroženog osoblja i djece u školi, kao i postupci zaposlenika škole sukladno Planu evakuacije.

Sudionici vježbe su bili učenici i djelatnici OŠ Brodarica, Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brodarica-Krapanj i Centar 112 – Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik.

Osnovni cilj vježbe bio je utvrditi način rada vatrogasnih postrojbi u slučaju požara u školi kao i uvježbavanje zaposlenika škole za provedbu evakuacije sukladno donesenom Planu evakuacije škole. Vježba je provedena na obostranu korist  jer su vatrogasne snage uvježbale način postupanja u ovakvim situacijama, a naša škola je utvrdila kvalitetu Plana evakuacije.

Vježba je obuhvaćala:

1. Provođenje evakuacije i zbrinjavanja djece i osoblja zbog nastalog požara sukladno donesenom Planu evakuacije (ravnateljica i zaposlenici škole).

2. Provjera funkcionalnosti vatrodojavnog sustava škole (odgovorne osobe škole).

3. Gašenje požara, pretraživanje prostorija škole i spašavanje požarom ugroženih osoba ( JVP Šibenik i DVD Brodarica-Krapanj).

4. Provjera funkcioniranja i uspostavljanja veze u izvanrednim situacijama i koordinacije svih sudionika tijekom vježbe (Županijski vatrogasni operativni centar i Centar 112).

Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti sve sudionike vježbe, a posebno naše bivše učenike, sada članove DVD Krapanj-Brodarica koje nam je u više navrata pomoglo u opasnim situacijama požara.

Kako je vježba protekla pogledajte u našoj galeriji slika:

                

     

     

                       

     

     

      


Osnovna škola Brodarica