2019-06-12 12:29:56

Prometno-preventivne radionice HAK-a za učenike 1. razreda

U ponedjeljak 10. lipnja 2019. godine naši prvaši su imali priliku sudjelovati u prometno-preventivnim radionicama Hrvatskog autokluba ...

Riječ je o programu Vidi i klikni* (12.6. 2019. preuzeto s 

https://www.hak.hr/sigurnost-u-prometu/prometna-preventiva/vidi-i-klikni/)

Ideja programa je UČENJE KROZ ČINJENJE!

Problem malih pješaka - djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu - u svojstvu putnika.

Koncept programa „Vidi i klikni“ ja usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o: sigurnom načinu ponašanja u prometu (u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu), prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste (propisnom i pravilnom prelaženju korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila…), prolasku raskrižjem, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera), uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobili rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.

Održivost ovoga programa sadržano je u činjenici da djeca stječu znanja i iskustva za buduće sigurno sudjelovanje u prometu i utječu pozitivno na eventualna pogrešna ponašanja njihovih roditelja.

Ciljevi su djecu u dobi od 6 do 7 godina naučiti prepoznati i vidjeti opasnost u prometu, te kako ih učiniti vidljivim za vozače.

Kako su se naši prvaši snašli u prepoznavanju i primjenjivanju pravila u prometu možete vidjeti u priloženoj galeriji fotografija.    
Osnovna škola Brodarica