2019-04-12 09:22:00

26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera

                                   

26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera s međunarodnim sudjelovanjem održan je od 9. do 12. travnja 2019. godine   u Šibeniku, u organizaciji Hrvatskog društva  kemijskih inženjera i tehnologa i  Hrvatskog kemijskog društva.

Znanstveno-organizacijski odbor skupa jednoglasno je odlučio da organizatori i domaćini sekcije Obrazovanje bude OŠ Brodarica. 12. travnja odvijale su se tri paralelne radionice za sudionike skupa podijeljene u tri skupine.

Skup se tradicionalno održava svake dvije godine od 1969. godine tako da je 2019. godina obilježena kao jubilarna pedeseta godina skupa.

Na Skupu su se okupili znanstvenici i stručnjaci sa sveučilišta, istraživačkih instituta, škola i industrije, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva koji su kroz pet sekcija (Kemija, Kemijsko i biokemijsko inženjerstvo, Materijali, Zaštita okoliša i Obrazovanje) izmijenili iskustva i prezentirati svoja najnovija dostignuća te na taj način proširili nova znanja, ideje i tehnologije u službi inženjerstva i razvoja gospodarstva.

                          

 

                         


Osnovna škola Brodarica