2019-10-06 00:27:00

Svjetski dan učitelja 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je povodom Svjetskog dana učitelja odgojno obrazovne djelatnike koji su se posebno istaknuli rezultatima rada tijekom prošle školske godine. Radosni smo i ponosni smo što su među nagrađenima čak četiri naše učiteljice: Ivana  Križanac, Branka Pastuović, Sandra Lacić i Višnja Šuperba. 

 

 

Svjetski dan učitelja ove godine u Hrvatskoj poseban je jer je prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo najbolje - 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je u subotu, 5. listopada 2019.g. na Svjetski dan učitelja na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

  

,,Temelj za nagrađivanje - Pravilnik o nagrađivanju
Divjak je podsjetila kako je temelj za nagrađivanje bio Pravilnik o nagrađivanju, uz Pravilnik o napredovanju koji je promijenjen nakon pune 23 godine i gdje su dorađeni i osuvremenjeni kriteriji napredovanja.
Smatra kako je današnja svečanost potvrda da se uravnilovka 'razbija' i da se počinje njegovati kultura nagrađivanja, uspjeha i poticanja, te što je još važnije, da učitelje činimo 'vidljivima'.
Nagrađenima je poručila da budu hrabri i da prihvate odgovornost jer, ustvrdila je Divjak, prihvaćanje odgovornosti je suština, te istaknula kako će im Ministarstvo i ona osobno u tome biti sustavna potpora...''-preneseno s Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Naša škola jezgro je inovativnih aktivnosti koje dugi niz godina širimo u svoje bliže i dalje okruženje. I ove nagrade svjedoče o tome. Još jednom čestitamo našim vrijednim, nagrađenim učiteljicama. Sretno nam i dalje!


Osnovna škola Brodarica