2019-10-11 11:36:09

Humanitarna akcija

Poštovani učenici, roditelji, djelatnici Osnovne škole Brodarica vjerujemo da ste upoznati s potonućem tegljača „Bourbon  Rhode“ koji je potonuo nasred Atlantika. Naš sugrađanin Dino Miškić i ostatak posade broda još uvijek nisu pronađeni, ali za njima se traga. Uvjereni smo da su kapetan Dino i njegova posada negdje na oceanu i čekaju pomoć. Potraga je jako skupa i zahtjevna pa je potrebno prikupiti financijska sredstva kako se od nje ne bi odustalo.

Iz tog razloga pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju prikupljanja financijskih sredstava za nastavak potrage nestalog kapetana Dine i ostatka posade. Inicijativu pokrećemo u dogovoru s Vijećem učenika, Vijećem roditelja te Radničkim  vijećem Škole, a akciji će se priključiti i župne zajednice Brodarice i Ražina.

Stručni tim Škole akciju prikupljanja financijskih sredstava planira provesti u dvije faze:

1.) Planirano je da učenici ili njihovi roditelji prema vlastitim mogućnostima razrednicima uruče novčani prilog, a isto će učiniti i djelatnici Škole uplatom u računovodstvo.

2.) U našoj školi tradicionalno se obilježavaju „Dani kruha“ pa će tako biti i ove godine. Učenici će sljedeći tjedan prema uputi  u školu donijeti kolače, kruh, peciva, različite plodove i proizvode koji će se potom kroz našu učeničku  zadrugu „Spužvica“ prodavati cijeli dan u prostorima škole.

O prikupljenim sredstvima Stručni tim škole napravit će Zapisnik i o tome izvijestiti sve sudionike akcije. Sva prikupljena sredstva bit će uplaćena za nastavak akcije spašavanja nestalih članova posade potonulog tegljača.

Koristimo priliku da vam se unaprijed  zahvalimo za uključivanje u akciju . Svojim doprinosom pokazat ćete da imate osjećaj i srce za one kojima je pomoć potrebna te da ste spremni odazvati se kada je najpotrebnije.

Radujući se daljnjoj zajedničkoj suradnji srdačno vas pozdravljamo i iskreno vam se zahvaljujemo!

„Uvijek je pravo vrijeme da se uradi ono što je ispravno.“(Martin Luther King)

Ravnateljica i djelatnici Osnovne škole Brodarica


Osnovna škola Brodarica