2019-10-22 09:03:00

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Grebaštica

Učenici  i učiteljice PŠ Grebaštica, u utorak 22.10.2019., svečano su proslavili  Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. 

 

Dane kruha obilježavamo svake godine tijekom listopada. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, darovima i uspjesima tijekom godine. 

Tako su i učenici  PŠ Grebaštica, u utorak, 22.10.2019., proslavili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. 

Kako bi kod učenika osvijestili važnost zdrave prehrane, te u sklopu realizacije školskog projekta „Pripremimo zdrav obrok“,  Dane kruha i zahvalnost za plodove zemlje iskoristili smo da bi im pokazali kako je zdrava hrana ujedno i ukusna.

Učiteljice su se odlučile za pripremu i objedovanje zdravog doručka bogatog hranjivim integralnim žitaricama, voćem, domaćom marmeladom i prirodnim sokovima.

Zajedno s učenicima zamijesile smo tijesto s integralnim brašnom uz dodatak sjemenaka lana, suncokreta i buče.

Učenici su od kuće donijeli integralna peciva, muffine i buhtlice koje su pripremili zajedno s roditeljima.

U holu škole postavili smo veliki stol za kojim smo zajedno objedovali uz prethodnu zahvalnu molitvu. Naime, pridružio nam se po prvi put  i župnik župe sv.Marije u Grebaštici, don Mato Drljo, koji je blagoslovio plodove zemlje i hranu koju su pripremili.

 

Zajedno sa svojim učiteljicama učenici su pripremili i prigodni scenski program. Recitacijama, igrokazima i pjesmom pridonijeli su  svečanosti proslave ovog dana. 

 

 Učenici, oduševljeni zdravim doručkom, izrazili su želju za ponovnim organiziranjem istog.

Hvala djeci i roditeljima koji su pripremili kolače i ostale pekarske proizvode!


Osnovna škola Brodarica