2019-10-20 13:25:00

Međunarodni dječji tjedan u eTwinning projektima

U okviru projekta eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, učenici 1.a razreda povezali su se s prvašićima iz ostalih krajeva Republike Hrvatske i obilježili Međunarodni dječji tjedan (6.-13. listopada).

 

Sve projektne partnere pozvali smo da nauče himnu našeg Međunarodnog dječjeg festivala ,,Zdravo maleni'', da je zapjevaju u svojim učionicama, te putem interneta zapjevamo jedni drugima i zajedno. Učitelji i učenici parnerskih škola rado su poziv prihvatili i pjesma Zdravo maleni čula se u školama širom Hrvatske pa čak i u 2 škole u Srbiji.

Polaskom u prvi razred, učenici su saznali i što je videokonferencija- način povezivanja škola, učenika i učitelja putem interneta u virtualnom okruženju. Zakoračili smo sigurnim korakom i u etwinning i na internet!

Naši prvašići su pjevali putem videkonferencija sa svojim vršnjacima, povezale su se škole iz: Brodarice, Dubrovnika, Splita, Vrsina (Marina), Trilja, Zadra, Gospića, Drniša, Huma na Sutli, Rijeke, Bregane, Zagreba, Kastva, Zmajevca, Solina, Buja te Knjaževca i Sremskih Karlovaca u Srbiji.

Za iskustvo-najbolje da ih osobno pitate, kažu da bi rado ponovili!

Zahvaljujemo učiteljici naše škole Eliani Trutin, prof. Glazbene kulture, što je melodiju pjesme odsvirala na glasoviru, tempom koji najbolje odgovara prvoškolcima. Snimak smo podijelili svim projektnim partnerima kao matricu, za pratnju njihovim izvedbama, na twinspace projekta Međunarodni dječji tjedan.


Osnovna škola Brodarica