2019-10-29 12:46:43

Biciklističko natjecanje

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninske u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020“ u utorak 29. listopada 2019. godine s početkom u 9 sati u Šibeniku (ispred zgrade Županije) održano je biciklističko natjecanje spretnosti vožnje bicikla. Natjecanje se održalo s ciljem prevencije stradanja i ozljeda djece u prometu i zbog usvajanja tehničkog znanja vožnje na biciklima i promoviranja kulture prometa.

 

Na natjecanju je sudjelovalo 28 učenika petih razreda osnovnih škola iz cijele županije, a zadatak im je bio proći poligon s različitim preprekama kako bi pokazali svoje vještine i spretnosti u vožnji bicikla. Postavljeni poligon nije bio prepreka za osvajanje vrijednih nagrada učenicima naše škole . U pratnji knjižničarke Silvije Marin, a pod mentorskom palicom nastavnika Bože Vlastelice na natjecanju su sudjelovali: Elita Letaj, Zara Šuša, Nino Čače i Leon Letaj.

 

Nino Čače, učenik 5.b razreda pokazao je zavidnu spretnost na poligonu i osvojio treće mjesto u muškoj kategoriji. Elita Letaj, učenica 5. b razreda osvojila je drugo mjesto u ženskoj kategoriji.

 Svi su učenici ostvarili odličan rezultat pa smo na natjecanju odnijeli i pobjedu kao najuspješnija škola. To je već drugi put da su učenici naše škole odnijeli ukupnu pobjedu te za našu školu osvojili već drugi bicikl!

Učenici su se iz grada vratili kućama s brojnim nagradama što smo zabilježili zajedničkom fotografijom. Naša škola iako nema sportsku dvoranu ima izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima.

Čestitamo još jednom svim učenicima!

https://www.sibenik.in/sibenik/manuela-iz-kistanja-i-simun-iz-sibenika-biciklom-su-danas-najspretnije-zaobilazili-prepreke/114256.html

https://sibenskiportal.rtl.hr/naslovna/foto-mladi-sibencani-pred-policajcima-pokazali-vjestine-voznje-bicikala-ove-akcije-treba-cesce-provoditi/


Osnovna škola Brodarica