2019-11-05 17:50:00

Zabavno-poučna staza u školskom dvorištu PŠ Grebaštica

Djelatnici , roditelji i učenici  PŠ Grebaštice, na inicijativu i ideju učiteljice razredne nastave Sanje Gaćine i majke učenice 1.g razreda gđe Ane Bačelić, izradili su zabavno-poučnu stazu u školskom dvorištu  PŠ Grebaštica. 

 

 

Ideja o izradi zabavno-poučne staze nastala je na početku ove školske godine, s ciljem razvijanja motoričkih sposobnosti i logičkog razmišljanja djece te kao poticaj na igru na otvorenom prostoru. Uklopila se i u novu kurikularnu reformu „Škola za život“ po kojoj su od ove školske godine krenuli i naši prvašići.

Krajem rujna smo krenuli u realizaciju projekta. Nabavili smo boje za beton, zaštitni lak, kistove i ostali sitan pribor i odmah se dali u akciju. Prvo smo na papiru napravili idejnu skicu, a zatim kredom iscrtali na samom dvorištu crteže željenih motiva. Na kraju smo crteže  iscrtali  bojama za beton, zaštitili lakom da bi potrajali što više godina, na veselje ove i budućih školskih generacija PŠ Grebaštica.

Crteži su nastali su zajedničkim radom svih djelatnika PŠ Grebaštice, a posebno uz pomoć supružnika Ane i Marka Bačelića, roditelja učenice 1.razreda PŠ Grebaštica koji su dali najviše truda un samoj realizaciji projekta i u bojanju staze.

Oslikane površine, osim što su ukras, imaju konkretne funkcije. Naime, crteži na stazama nude mogućnost za igru, ali i učenje, jer je u obliku gusjenice ispisana hrvatska abeceda...

 ...u ogromnom pužu prikazani su brojevi do 20, a  na svakom polju  se skriva određen zadatak iz raznih područja....

Moguće je zaigrati školicu...

 popeti se glazbenom ljestvicom...

 ponoviti geometrijske likove i boje u utrci kroz zapetljane užadi...

...prošetati labirintom...

 

skakutati kao žaba po listovima...

...vježbati ravnotežu i koncentraciju na posebnim dijelovima staze...

 

...pjevati i svirati (doslovno) na šarenom crtovlju te pisati G-ključ  (violinski ključ) kao zaključnu igru na ulazu našeg  G(rebaščanskog) školskog dvorišta. 

Nadamo se da će ovaj naš projekt potaknuti i druge odgojno-obrazovne ustanove te drušvene i mjesne zajednice na oslikavanju površina i izradu sličnih kreativnih stazi za dobrobit naše djece i cijele zajednice. 

 

 


Osnovna škola Brodarica