2020-02-27 00:10:00

Dan ružičastih majica 2020.

Učenici naše škole obilježili su Dan ružičastih majica i rekli veliko NE svim oblicima nasilja sudjelujući u cijelom nizu pripremljenih aktivnosti.

Zadnje srijede u veljači, ove godine 26.veljače, obilježava se Dan ružičastih majica kojim se potiče na nenasilnu komunikaciju i uljuđeno rješavanje sukoba. I mi smo ga obilježili u našoj školi.

U 4.a razredu povezali su aktivnosti s Erasmus+ projektom Soft skills for a better life, surađivali i radili u paru tijekom rada na priči Svjetioničarev ručak. Pod vodstvom učiteljice Ivane Križanac izradili su više zanimljivih sadržaja, diorame su završene, a u planu im je i stop animacija.

 

 

Učenici 3.b razreda udružili su se s našim petašima i izradili su majice s porukama kojima su uredili školski hol. U 3.a razredu gledali su video o tome kako nasilju reći NE i dramskim igrama osnaživali se u borbi protiv nasilnika. Sve aktivnosti su pripremile i vodile učiteljice Ivana Desnica, Vera Ljubić i Lenka Pejaković.

U 1.a razredu povezali su aktivnosti s eTwinning projektom Sigurnim korakom u školu 1. Najprije su učili u malim timovima i prezentirali svoj rad.

Upoznali su priču o prijateljstvu Juha od bundeva i provjerili su jesu li priču dobro razumjeli razrednom igrom na interaktivnoj ploči. 

 

Za digitalnu slikovnicu u nastajanju koju gradimo zajedno s projektnim partnerima izradilu smo ilustracije te većinom glasova odabrali ilustraciju za 1. stranicu naše priče Juha od bundeva.

I prvaši su napravili majice s porukama:

Pripremili su i lonac u kojem se kuha juha prijateljstva. Recept i sastojci nisu tajna:

 

U 1.a razredu, aktivnosti su produljili do kraja tjedna i u planu im je i Escape room u kojem će povezati Juhu od bundeva s matematikom.

 

Svi smo nasilju odlučno rekli NE!


Osnovna škola Brodarica