2020-04-02 22:39:56

Osvrt na prvu fazu nastave na daljinu

Dragi moji SVI,

učenici, roditelji, kolege učitelji i stručni suradnici.                                    Završavamo treći tjedan nastave na daljinu, prvu fazu i rekla bih uspješno savladanu dionicu nečega neočekivanoga, novoga i vama i nama.                    Uvijek kada se čovjek suoči s nečim novim i nepoznatim, osjeća određeni strah i nelagodu te vam zbog toga želim poručiti da možete biti mirni jer vas razumijem, jer vas redovito pratim i podržavam te sam vam potpuno na raspolaganju putem svih dogovorenih komunikacijskih kanala (mail, tel., Viber/WhatsApp, virtualne učionice...).                                                                                                          Želim vam reći da znam/o za svu problematiku s kojom se susrećete i koja vas/nas frustrira (tehničke poteškoće i nedostatci, nedovoljno suvremena inf. oprema svih sudionika, često loša internetska veza, nedostatak učestalije video-online komunikacije...), ali složit ćete se sa mnom da je ovo izvanredna situacija s kojom se do sada nikada u našem sustavu, državi pa i u svijetu nismo suočili. Danonoćno pratim cijeli ovaj proces, činimo sve kako bismo pravovremeno otklonili ukazane teškoće i unaprijedili oblik nastave koji provodimo jer želimo omogućiti što kvalitetnije obrazovanje djeci u ovome trenutku, ali i s ciljem da provedbu učinimo ugodnijom, lakšom i manje stresnom svima vama.

S obzirom da nas čeka ulazak u drugu fazu nastave na daljinu, a odnosi se na izazove vrednovanja i ocjenjivanja u virtualnom okruženju, bilo nam je važno čuti povratne informacije učenika, roditelja i učitelja koje je stručni tim prikupio putem ankete i upitnika u virtualnim učionicama, na web-stranici Škole te putem svakodnevne komunikacije u virtualnoj zbornici. Vaše odgovore detaljno smo analizirali te ćemo sve realne i ostvarive prijedloge, koji bi u budućem radu mogli olakšati samu provedbu nastave na daljinu, uvažiti i primijeniti o čemu ćete biti obaviješteni preko razrednika (sljedeći tjedan).

Dragi učenici, pratite redovito nastavu i upute svojih razrednika, učitelja i roditelja. Vaši učitelji nastoje vam na razne načine dostaviti dodatne smjernice za lakše snalaženje i uspješno izvršavanje obveza u online okruženju.                      Poštovani roditelji i učitelji, budite strpljivi jer danas pored školskoga gradiva koje savladavate s djecom provodite i tumačite puno važnije životne zadatke i lekcije solidarnosti, nesebičnosti, samodiscipline, razumijevanja i odgovornog ponašanja prema sebi i drugima, a koje su nam neophodne u svakom trenutku sadašnjice i budućnosti.

Podsjećam vas da sve probleme na koje naiđete javite razrednicima, psihologinji ili direktno ravnateljici na e-mail: ured@os-brodarica.skole.hr kako bismo vam bili brza i kvalitetna podrška i što efikasnije uklonili sve usputne teškoće.

Jako sam ponosna na sve VAS i vašu hrabrost u ovim trenutcima, zahvalna na razumijevanju, strpljenju i aktivnom sudjelovanju. STOJTE MI DOBRO, ZDRAVI I VESELI!

                               Vaša ravnateljica, Maja Morić

 


Osnovna škola Brodarica