Nacionalni Tjedan školskog doručka

lis 23, 2024 | Projekti

Ovogodišnji Tjedan školskog doručka održao se od 14. do 18.10.2024. s temom „Doručak za pet“. Tema „Doručak za pet“ prigodno je odabrana jer se nacionalni Tjedan školskog doručka obilježava već petu godinu, ali ima osim slavljeničke  i edukativnu svrhu, a to je promicanje konzumacije barem pet porcija voća i povrća dnevno. Za očuvanje zdravlja preporuka je pojesti najmanje pet porcija različitog voća i/ ili povrća dnevno (primjer: tri porcije povrća i dvije porcije voća; porcija je količina koja stane u našu šaku) što u Hrvatskoj, prema CroCOSI istraživanju iz 2021./2022. čini tek 3,1 % učenika u dobi od 8 godina. Cilj obilježavanja ovog tjedna je promicanje svjesnosti o važnosti pravilne prehrane učenika.Naša škola i ove se godine uključila u obilježavanje ove manifestacije.

Učiteljica Ursula Jurić i učenici 3. b razreda 11. listopada su u našoj školskoj kuhinji u okviru izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo, uz asistenciju tete Suzane i tete Marine, pripremili domaću marmeladu od šljiva bez aditiva. Od šest kilograma šljiva napravili su ukusnu marmeladu i napunili 20-ak staklenki. Svatko je svojim trudom i zalaganjem zasluženo dobio po jednu. Ostale su otvorili u  četvrtak 17. listopada unutar nacionalnog Tjedna školskog  doručka i kušali sa zdravim integralnim kruhom sa sjemenkama. Našlo se tu još zdravih i ukusnih jela kao što su: kaša sa zobenim pahuljicama i chia sjemenkama, kolač od mrkve i zdravim smoothijima.

Učenici posebnu zahvalu na nesebičnoj podršci i logistici u  realizaciji svoga zdravo-slatkog projekta šalju teti Suzani i teti Marini.

U nastavku vijesti slijedi fotogalerija.

Pročitajte još

POČETAK NASTAVE U DRUGOM OBRAZOVNOM RAZDOBLJU

POČETAK NASTAVE U DRUGOM OBRAZOVNOM RAZDOBLJU

Redovita nastava u drugom obrazovnom razdoblju počinje u utorak, 7. siječnja 2025. godine prema redovitom  rasporedu i to za: učenike od 1. do 4. razreda u jutarnjoj smjeni učenike područne škole u jutarnjoj smjeni učenike od 5. do 8. razreda u...

Skip to content