preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SENBAZURU - tisuću ždralova za nadu
Autor: Ivana Križanac, 16. 4. 2021.

Tijekom prvog polugodišta školske godine 2020./2021. u pet osnovnih škola Šibensko-kninske županije proveden je projekt Senbazuru. Sudjelovali su učenici osmih razreda OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Čista Velika, OŠ Brodarica i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, koji su izradili 1000 ždralova u različitim bojama, nanizali ih na jednu neprekinutu nit i uokvirili u zajedničku instalaciju. 

Instalaciju možete vidjeti u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku.

Cilj je projekta razvijanje empatije, kreativnog potencijala, osjećaja pripadnosti te uspješnije nošenje sa stresom zbog epidemioloških uvjeta vezanih za bolest COVID-19.
Ovi ždralovi izrađeni su u tradicionalnoj japanskoj tehnici savijanja papira, origami. Naš život je poput papira, sve što nam se događa utiskuje se u nas baš poput traga koji ostaje na papiru kad ga savijemo. U origamiju koristimo taj trag za izradu nekog novog oblika: papir je metafora za život. Bez tih tragova ne bismo mogli biti to što jesmo, zato je važno svaki od njih iskoristiti za izradu nečeg boljeg i ljepšeg u sebi.

Bravo, za naše osmaše (i njihove mentorice psihologinju Sandru Šupe i učiteljicu likovne kulture Lenku Pejaković) što su se uključili u ovaj hvalevrijedan i zanimljiv projekt!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju