preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Na jesen kreće gradnja sportske dvorane OŠ Brodarica? 'Smatramo da je to riješena stvar'
Autor: Maja Morić, 21. 4. 2021.

*Prenosimo vijest s web portala ŠibenikIN

(preuzeto s poveznice 21. travnja 2021.)

Gradnja nove dvorane u Osnovnoj školi Brodarica trebala bi početi na jesen, ako sve bude išlo planiranom dinamikom, kazala nam je ravnateljica Maja Morić. Osim dvorane bit će izgrađene i četiri nove učionice, a ukupna vrijednost projekta je oko 11 milijuna kuna...


- Riješena je papirologija i od Ministarstva znanosti i obrazovanja smo dobili sva odobrenja koja su nam bila potrebna za ovaj projekt. Sve ide svojim tijekom i smatramo da je to riješena stvar. Imali smo 23. ožujka javni uvid na zemljište kod naše škole i u tijeku je ishodovanje građevinske dozvole – rekla je ravnateljica Maja Morić.

Uz suvremenu sportsku dvoranu sa svim pratećim sadržajima učenici će dobiti i četiri nove učionice (kabinete hrvatskog jezika, matematike i informatike).

- Nadamo se da bi, ako sve bude išlo svojim tijekom kao i do sad, u novoj školskoj godini mogli startati i s radovima na sportskoj dvorani. Bit ćemo optimistični i kazati da će sve ići po planu, jer ni koronavirus nas nije omeo u dosadašnjem radu. Nema se što više čekati osim sredstava koje nam je Grad obećao iz proračuna i europskih sredstava na koje se planiramo aplicirati – kazala je Morić.

Do realizacije ovog projekta, vrijednog 11 milijuna kuna, je vodio trnovit put zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Dogradonačelnik Danijel Mileta potvrdio nam je da prepreka za ovaj projekt više nema.

- Nastojimo sve velike projekte financirati većim dijelom iz vanjskih izvora. Potrudit ćemo se da tako bude i s ovom dvoranom. Papiri su nam spremni i tu smatramo da je što se toga tiče sve riješeno. Radimo na stotine projekata istovremeno i ovo nam je jedan od važnijih. Definitivno ćemo ga napraviti kako smo i sve do sada – savjesno i s minimalnim troškom naših sugrađana. Izvor financiranja je ono što trenutno tražimo za ovaj projekt te će nakon toga biti objavljen javni natječaj za izvođača radova. Ne volim davati vremenske procjene i određivati datume, ali stvari idu planiranom dinamikom – zaključio je Mileta.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju