preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
LiDraNo 2014.
Autor: Silvija Marin, 25. 3. 2014.

Osnovna škola Brodarica petu je godinu uzastopno  bila domaćin državne Smotre LiDrano. Primoštenski hotel Zora je od 23. do 25. ožujka ugostio mlade literate, glumce, novinare  i njhove mentore iz cijele Hrvatske.

Učenici su na Smotri pokazali svoje stvaralaštvo u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi), novinarskom (samostalni novinarski radovi i školski listovi) i radijskom izrazu.

 


Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina održali su  članovi prosudbenih povjerenstava, među kojima su bili  priznati i poznati književnici i pisci kao što su Zoran Ferić i Enes Kišević, novinari i urednici novina, filmski i kazališni redatelji, među kojima i Mario Kovač, glumci, dramski pedagozi i radijski djelatnici.

Cilj Smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku te otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost.

Na Smotri LiDraNo za osnovne škole sudjelovlo  je ukupno 279 učenika i njihovih mentora.

Osnovna škola Brodarica i ove se godine pokazala izvrsnim domaćinom Smotre LiDraNo i zbog toga dobila brojne pohvale sudionika,predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje na čelu s gospodinom Vinkom Filipovićem-ravnateljem Agencije, članova državnog povjerenstva, ali i svih ostalih posjetitelja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju