preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo Europski dan jezika!

Europski dan jezika 2021: 20 godina obilježavanja i proslave jezične i kulturne raznolikosti

Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. – u suradnji sa Europskom komisijom.

Pogledajte u nastavku na koji su se način učenici i učitelji naše škole pridružili proslavi i obilježili, ne samo jedan dan, već cijeli tjedan jezične kulturne raznolikosti...


U suradnji s našim Erasmus+ projektnim partnerima Soft skills for better life, naši učenici izrađuju "oblake riječi" te postaju učitelji na jedan dan. 

Oblake riječi naših učenika i učenika iz Italije, Mađarske, Španjolske i Rumunjske možete vidjeti na priloženom padletu, a video lekcije iz hrvatskog jezika se još uvijek snimaju.

Made with Padlet

U našem 3.a razredu naučili su uz pjesmu pozdrave na jezicima naših partnera. Posebno veselo bilo je na satu Glazbene kulture kada smo slušali W.A. Mozarta: Turski marš.

Pratili smo video upute učitelja i naučili više riječi na jeziku naših partnera iz Španjolske, a sve smo popratili i tjeloglazbom.

Učenici 6.a razreda pozdravljaju se na raznim europskim jezicima uz prezentaciju koju je izradio učenik Marko Slamić.

https://youtu.be/5GHecPnLAJk

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju