preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
,,Pomoć u opasnosti'' i broj 112
Autor: Branka Pastuović, 11. 2. 2022.

Učenici 3.a razreda obilježili su 11.veljače, Dan europskog broja 112. Podsjetili su se na posjet djelatnika Crvenog križa iz Šibenika i radionicu tijekom koje su glumili situacije u kojima se poziva broj 112.

Podsjetili su se i na važnost svih službi koje nam priskaču u pomoć ako su ugroženi ljudi, imovina i prostor oko nas: hitne pomoći, policije, a posebna tema bilo je vatrogastvo i vatrogasci.


Trećaši su ponovili i dobro zapamtili da s brojem 112 nema igre jer se pozivom na taj broj dobiva žurna pomoć u svakoj vrsti nesreće i opasnosti.

Razgovarali su o mogućim izvorima požara i kako ga spriječiti. Upoznali su rad vatrogasaca, njihovu odoru i opasnosti u kojima se mogu naći dok pomažu drugima i spašavaju ih.

Izradili su likovne radove koji prikazuju opasnosti koje donosi požar i važnost uloge vatrogasaca u zaštiti ljudi, prirode oko nas i svih ostalih materijalnih dobara. Posao vatrogasaca je ozbiljan, a često može biti opasan i za njih same.

Motiv na temu vatrogastva prikazali su oblikovanjem na plohi, a likovni problem bio je tonsko slikanje. Ovo su njihovi radovi:

 

Svi su se složili s izrekom: Vatra je dobar sluga, ali zao gospodar!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju