preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan plesa
Autor: Marina Nadoveza, 29. 4. 2016.

U sklopu projekta Udruge Zvono i ETwinning portala „Uhvati ritam“ obilježen je Međunarodni dan plesa kroz niz aktivnosti kojima su bili povezani glazba i plesa. Tako smo utjecali na lijepo i pravilno držanja tijela, razvoj orijentacije u prostoru, razvijali osjećaja za ritam... Djeca su imala priliku upoznati neke od tradicionalnih plesova zavičaja te najpoznatije svjetske plesove. Projektni dan je organiziran kroz niz radionica koje su objedinile tjelesnu i zdravstvenu kulturu, glazbenu kulturu i sat razrednika. 
Radionice su organizirane tijekom nastave, a obuhvatile su sve učenike razredne nastave. Učenicima i njihovim razrednicima ponuđene su 3 radionice u stučnom vodstvu vanjskih suradnika i to:
  • Radionica tradicionalnog plesa koju je vodila KU Šibenske šuštine pod vodstvom gđe. Jelene Skenderović, predsjednice udruge i umirovljene profesorice glazbene kulture kojom su djeca imala priliku upoznati se sa starim šibenskim kolom.
  • Radionica latinoameričkog plesa SALSA koju je vodio PK East side salsa iz Splita, a samu radionicu vodili su roditelji našeg prvoškolca, Nikola i Anđelka Božučanin.
  • Radionica urbanog plesa koju je vodila DSR Balans Šibenik pod vodstvom aerobik instruktorice i voditeljice plesne radionice za djecu i mlade Ive Mihelčić Perković.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju