preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Godišnja eTwinning konferencija 2016./ eTwinning Annual Conference 2016.
Autor: Silvija Marin, 13. 11. 2016.

Na poziv Agencije za mobilnost i programe EU, Godišnjoj eTwinning konferenciji koja se od 27.  do 29. listopada ove godine održala u Ateni nazočila je učiteljica razredne nastave Branka Pastuović.


U radu Konferencije sudjelovalo je  više od 500 sudionika iz svih europskih i zemalja izvan EU- a pridruženih eTwinning zajednici učitelja. Tema konferencije je bila Digitalno građanstvo. Cjelokupna konferencija bila je orijentirana na mogućnosti doprinosa eTwinninga razvoju, odgoju i obrazovanju učenika za aktivno i digitalno građanstvo koje predstavlja novu etiku 21. stoljeća.

Digitalno građanstvo odnosi se na sve koji redovito koriste internet i informacijske tehnologije. Ključna područja uključuju: digitalnu pismenost, digitalna i intelektualna prava i odgovornosti, digitalnu sigurnost i zaštitu podataka, digitalno pravo i pravila ponašanja na internetu, digitalnu pristupačnost i digitalnu komunikaciju. Digitalno građanstvo potiče medijska pismenost, svijest o važnosti uporabe digitalnih alata te kritičko razmišljanje u korištenju interneta i digitalnih medija.

Tijekom boravka na konferenciji učiteljica je sudjelovala na radionicama:

  1. eTwinning in Practice (session 1) Age 4-11
  2. Accesibility in Education
  3. Teachers'  DigitalCompetenceas a lever for students' Digital Citizenship
  4. TeachMeet Seasion 3

Boravak na konferenciji, učiteljica Branka Pastuović iskoristila je za povezivanje s kolegama te pokretanje novog, međunarodnog eTwinning projekta ,,Let's be e-citizens''. Projektni partner je škola iz Madrida, a uključeni su i ostali učitelji iz Republike Hrvatske, zemalja EU te zemalja izvan EU koje su pridružene eTwinning zajednici. Link na novi projekt:

,,Let's be e-citizens''

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju