preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ K2 ,,Energy for life''-transnacionalni sastanak u Rumunjskoj
Autor: Branka Pastuović, 2. 10. 2018.

   

Krajem rujna učitelji OŠ Brodarica iz Šibenika posjetili su Scoala Gimnaziala nr.5 Elena Doamna Tecuci u Rumunjskoj, gdje je održan transnacionalni sastanak u sklopu trogodišnjeg K2 projekta Energy for Life. Učiteljice Osnovne škole Brodarica Branka Pastuović i Marija Plavčić  boravile su u rumunjskoj školi zajedno s petnaest učitelja iz partnerskih zemalja: Španjolske, Francuske, Italije, Poljske, Grčke, Rumunjske i Hrvatske.


Tijekom sastanka partneri su razgovarali o proteklim aktivnostima i rezultatima ovog trogodišnjeg Erasmus+ K2 projekta te zajedničkoj evaluaciji rada svih partnera. Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i dogovoren je plan rada i aktivnosti za iduće razdoblje. Sudionike sastanka primio je i gradonačelnik te iskazao svoje zadovoljstvo projektnim aktivnostima i zahvalio svim učiteljima koji ulažu dodatni trud na korist svojih učenika i šire zajednice.

  

U godini europske kulturne baštine naši domaćini pokazali su nam svoju bogatu kulturnu baštinu kojom su iznimno ponosni i koja je integrirana u njihov školski kurikulum. Učenici i učitelji provode brojne aktivnosti, a dio njih su nam i pokazali.

  

Kako je sastanak dogovoren u tjednu kada se obilježava Dan europskih jezika, bila je to prilika da ga proslavimo zajedno. Naši domaćini pripremili su scensku točku, pjesmu ili ples na jezicima svih svojih gostiju. Putem videokonferencijske veze povezali smo se s našim matičnim školama pri čemu je svatko je na svom jeziku otpjevao pjesmu Kad si sretan, a dio pjesme su otpjevali zajedno svi učenici na engleskom jeziku.

  

U okviru ove aktivnosti učenici rumunjske škole posebno su obradovali svoje goste iz Hrvatske pjesmom Olivera Dragojevića Vjeruj u ljubav na hrvatskom jeziku. Poslušajte i vi naše prijatelje u Rumunjskoj:

Erasmus+ K2 ,,Energy for life'' from Branka on Vimeo.

Transnacionalni sastanak u Rumunjskoj bio je iznimno iskustvo i vrlo koristan za sve sudionike projekta. Posebno zahvaljujemo koordinatorici projekta u Rumunjskoj, našoj domaćici Adriani Lefter, te svim učenicima i učiteljima Scoala Gimnaziala nr.5 Elena Doamna Tecuci u Rumunjskoj, na iznimnom trudu koji je uložen za ovaj uspješan sastanak.

Projekt Erasmus+ K2 Energy for life se uspješno nastavlja, do idućeg susreta, online i u Španjolskoj.

Hvala i koordinatorici naše škole Ivani Križanac!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju