preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U Šibeniku obilježen Dan darovitih učenika
Autor: Maja Morić, 27. 3. 2019.

U povodu obilježavanja Dana darovitih učenika, 21. ožujka, gradonačelnik Željko Burić pozdravio je  u Urbanom centru učenike osnovnih škola s područja Grada Šibenika uključenih u Croatian Makers ligu koja uvodi STEM aktivnosti u školama. Riječ je o školama Brodarica, Juraj Šižgorić, Tin Ujević, Vidici, Petar Krešimir IV i Katoličkoj osnovnoj školi.


„Sudjelovanjem u radionicama robotike unutar vaših škola svi ste vi postali dijelom pokreta Croatian Makers koji  uvodi STEM aktivnosti u školama diljem Hrvatske te potiče razvoj  digitalne i znanstvene pismenosti i ostalih kompetencijama među djecom. Vi ste budućnost razvoja našeg grada i nadam se da ćete i dalje biti marljivi te sa svojim mentorima učiti i baviti se novim tehnologijama. Upravo razvoj tehničkih znanosti može osigurati opstojnost i napredak kako Šibenika, tako i cijele Hrvatske.“ kazao je gradonačelnik te šibenskim osnovnoškolcima darovao edukativni strip o životu i djelu košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića.


Radionice robotike, osim u navedenim osnovnim školama, na području grada Šibenika odvijaju se i u sklopu Urbanog centra, a program rada predstavio je voditelj radionica Ivan Bumbak.

 

„Edukacije provodimo pomoću robotića i djecu uvodimo u osnove programiranja. Prošle godine smo imali 17 polaznika po radionici na ukupno 14 radionica. Na  robotiku je ove godine upisano 30 djece.“, kazao je informatičar Ivan Bumbak.

 


Dan darovitih učenika ima za cilj popularizaciju znanosti i obrazovanja te pružanja podrške darovitim učenicima te njihovim učiteljima i mentorima. Želja Grada Šibenika je i ubuduće, u suradnji s obrazovnim ustanovama, obilježiti i druga područja dodatnog interesa šibenske djece.

Izvor: http://www.sibenik.hr/vijesti/u-sibeniku-obiljezen-dan-darovitih-ucenika-?fbclid=IwAR0O3-c24uAjVzAIfpzqIvXmRr38w9aHM4BLjEub21QgAAa90BNAQ7O_4_g

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju