preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

eSigurnost

 

Virtualna učionica 

Kako se primjereno, odgovorno

i sigurno koristiti internetom!

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dječji tjedan u eTwinning projektima
Autor: Branka Pastuović, 20. 10. 2019.

U okviru projekta eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, učenici 1.a razreda povezali su se s prvašićima iz ostalih krajeva Republike Hrvatske i obilježili Međunarodni dječji tjedan (6.-13. listopada).

 


Sve projektne partnere pozvali smo da nauče himnu našeg Međunarodnog dječjeg festivala ,,Zdravo maleni'', da je zapjevaju u svojim učionicama, te putem interneta zapjevamo jedni drugima i zajedno. Učitelji i učenici parnerskih škola rado su poziv prihvatili i pjesma Zdravo maleni čula se u školama širom Hrvatske pa čak i u 2 škole u Srbiji.

Polaskom u prvi razred, učenici su saznali i što je videokonferencija- način povezivanja škola, učenika i učitelja putem interneta u virtualnom okruženju. Zakoračili smo sigurnim korakom i u etwinning i na internet!

Naši prvašići su pjevali putem videkonferencija sa svojim vršnjacima, povezale su se škole iz: Brodarice, Dubrovnika, Splita, Vrsina (Marina), Trilja, Zadra, Gospića, Drniša, Huma na Sutli, Rijeke, Bregane, Zagreba, Kastva, Zmajevca, Solina, Buja te Knjaževca i Sremskih Karlovaca u Srbiji.

Za iskustvo-najbolje da ih osobno pitate, kažu da bi rado ponovili!

Zahvaljujemo učiteljici naše škole Eliani Trutin, prof. Glazbene kulture, što je melodiju pjesme odsvirala na glasoviru, tempom koji najbolje odgovara prvoškolcima. Snimak smo podijelili svim projektnim partnerima kao matricu, za pratnju njihovim izvedbama, na twinspace projekta Međunarodni dječji tjedan.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju