preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login

Soft skills for a better life

ERASMUS+ projekt od 2019. do 2022.

  

Pratite nas na eTwinning stranicama projekta

koordinator projekta i kontakt: ivana.krizanac@skole.hr
Projektne aktivnosti
Soft skills virtualni sat s učenicima iz Rumunjske
Ivana Križanac / datum: 8. 4. 2022. 15:48

U sklopu Erasmus+ projekta Soft skills for better life održali smo virtualni susret s učenicima iz Rumunjske u sklopu aktivnosti Twin readers. Naši drugaši i trećaši izrađivali su likove potrebne za buduću stop animaciju prema priči "Želim raditi sve po svom". Naučili smo i nekoliko novih rumunjskih riječi i uživali smo u zajedničkom radu.


[OPŠIRNIJE]Primjena Stop animacije u učenju i poučavanju i hibridni oblik mobilnosti u realizaciji ERASMUS + projekta
Ivana Križanac / datum: 18. 12. 2021. 23:31

Od 13. do 17. prosinca bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta Soft skills for a better life. Posjetili su nas učitelji iz: Italije i Rumunjske, a učitelji iz Mađarske i Španjolske su nas pratili online te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi kao i korištenja Stop animacije u nastavi. Tijekom posjeta učitelji su sudjelovali u radionici „Primjena Stop animacije u učenju i poučavanju“.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Europski dan jezika!

Europski dan jezika 2021: 20 godina obilježavanja i proslave jezične i kulturne raznolikosti

Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. – u suradnji sa Europskom komisijom.

Pogledajte u nastavku na koji su se način učenici i učitelji naše škole pridružili proslavi i obilježili, ne samo jedan dan, već cijeli tjedan jezične kulturne raznolikosti...


[OPŠIRNIJE]Obilježavamo Dan škole!
Ivana Križanac / datum: 4. 6. 2021. 08:00


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje projekta i mogućnosti organizacije virtualne mobilnosti
Ivana Križanac / datum: 20. 5. 2021. 17:31

Ravnateljica naše škole je na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja predstavila mogućnosti organizacije virtualnih mobilnosti u sklopu projekta Soft skills for a better life.

 


[OPŠIRNIJE]Virtualna mobilnost u PŠ Grebaštica ili Grebaštica u Mađarskoj (projekt ERASMUS+ projekta Soft Skills for better life)
Sanja Gaćina / datum: 17. 5. 2021. 17:39

I naša je PŠ Grebaštica sudjelovala ove školske godine, u periodu od 11.5.2021. do 14.5.2021. u projektu ERASMUS+ projekta Soft Skills for better life.


[OPŠIRNIJE]Virtualna mobilnost u našoj školi
Ivana Križanac / datum: 10. 5. 2021. 11:17

Zbog izbijanja pandemije koronavirusa 2020. i 2021. pamtit ćemo po prilagodbi novom načinu života. Nova je situacija utjecala na načine ostvarivanje različitih aktivnosti u sklopu ERASMUS+ projekta Soft Skills for better life. Morali smo odgoditi  međunarodna putovanja i klasične mobilnosti te se prilagoditi novonastaloj situaciji.

Ovaj tjedan učenici i učitelji će virtualno putovati u Mađarsku i posjetiti Osnovnu školu Ferenc Hatos Primary and Art School, Vép.

Ova škola je i umjetnička škola te će za vrijeme našeg virtualnog posjeta za nas organizirati dvije likovne radionice tijekom kojih ćemo se služiti različitim likovnim tehnikama i istraživat ćemo umjetnost u kontekstu.

Sutra, 11. svibnja, u 10:00 h ćemo sudjelovati u svečanom dočeku i izravnom prijenosu programa kojeg su za nas pripremili učenici mađarske škole. U poslijepodnevnim satima nas očekuje prva likovna radionica. 

Pridružite se našem virtualnom putovanju u Mađarsku i Vép kao i likovnim radionicama.

Radionica počinje u 15:00h te će naknadno biti objavljena poveznica za pristup.

U nastavku pogledajte što će nam sve biti potrebno za prvu radionicu...


[OPŠIRNIJE]Soft skills for a better life: Story cubes i suradničko pisanje priča
Ivana Križanac / datum: 5. 5. 2021. 09:39

 

Malim, ali sigurnim koracima u našoj online nastavi, ostvaruju se aktivnosti ERASMUS+ projekta Soft Skills for a better life. 

Učitelji i učenici uz redovnu online nastavu provode aktivnosti pisanja priča koje su i inače planirane u sklopu predmetnog kurikuluma Hrvatskog jezika samo što ovaj put koriste "kockice pričalice" koje svojim ilustracijama i slučajnim odabirom potiču učenike na pisanje priče. Pisanje priče postaje zanimljivije jer se radi u timu gdje učenici jedne države sudionice započinju priču, drugi nastavljaju, a treći završavaju. S nestrpljenjem očekujemo priče koje će nastati kao i ilustracije koje će ih pratiti. U nastavku pogledajte galeriju slika koje prikazuju djelić atmosfere naših zajedničkih susreta...

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus aktivnosti u sklopu projekta Soft skills for a better life
Divna Vukičević / datum: 23. 3. 2021. 14:03

Unatoč svim preprekama, u našoj školi se odvijaju različite aktivnosti u sklopu Erasmus projekta Soft skills for a better life.

U 2. b razredu, iskoristili smo tehniku Kamishibai.

Riječ je o umjetnosti pripovijedanja uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici.

Drvenu pozornicu smo dobili od naših partnera iz Italije i odmah smo je iskoristili te se okupili oko naših pripovjedača i uživali u njihovim pričama.

U nastavku dijelimo nekoliko fotografija te ako želite nešto više saznati o ovoj tehnici pripovijedanja pročitajte na poveznici

 

 


[OPŠIRNIJE]Božićni bingo i Soft Skills for better life!
Ivana Križanac Branka Pastuović Marija Plavčić / datum: 18. 12. 2020. 12:13

U sklopu Erasmus+ projekta Soft skills for better life, učenici prvih i drugih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama: Brankom Pastuović, Marijom Plavčić, Marinom Paškalin i Ivanom Križanac kao i našom ravnateljicom, odigrali su online božićni bingo.  

Pridružili su nam se i partneri iz Italije, točnije Sicilije iz Osnovne škole 3° Circolo Luigi Pirandello u Bagheriji. 

Cilj projekta je poticati emocionalni razvoj te učiti kako upravljati "mekim" vještinama, poput upravljanja emocijama, ponašanja u stresnim situacijama, empatije i još mnogih drugih.

Igra je uvijek najbolji način učenja!

U nastavku pogledajte kako nam je bilo.

Iako se niste igrali s nama, možete ispisati bingo kartice u privitku i uživati u božićnom bingu!  


[OPŠIRNIJE]Projekt ide dalje
Ivana Križanac / datum: 27. 3. 2020. 10:39

Unatoč online nastavi i COVID pandemiji nastavljamo s aktivnostima projekta. Zajedno pišemo i oslikavamo knjigu te je zvučno obogaćujemo na jezicima partnera.

 


[OPŠIRNIJE]STEAM aktivnost - Svjetioničarev ručak - rješavanje problema
Ivana Križanac / datum: 26. 2. 2020. 20:38

Uskoro


[OPŠIRNIJE]Izrađujemo knjige kojima predstavljamo školu i mjesto u kojem živimo
Ivana Desnica Branka Pastuović / datum: 26. 2. 2020. 19:48

U tijeku je izrada knjiga kojima predstavljamo našu školu i naše mjesto i koje ćemo poslati našim projektnim partnerima. 

Tko može najbolje predstaviti našu školu?

Naravno prvaši uz nesebičnu pomoć trećaša! Pogledajte u galeriji njihove izvrsne ideje i radove ... 


[OPŠIRNIJE]Pixel Art
Ivana Križanac / datum: 10. 2. 2020. 10:13

Pixel Art je oblik digitalne umjetnosti gdje se slika pikselima. Riječ je o računalnoj dvodimenzionalnoj grafici sličnoj davnoj igri zabadanja čavlića za slaganje mozaika i kreiranja slike, kada računala nisu postojala. Ova aktivnost učenike potiče na razvoj vizualne percepcije, ali i fine motorike jer osim što radimo pomoću IKT-a prije toga i crtamo u bilježnici kako bismo znali upisati odgovarajući kod jer ovu igru smještamo na novu razinu rješavanja zagonetki. Učenici iz škola partnera nam šalju kod koji mi trebamo odgonetnuti i jednako tako mi našim partnerskim školama šaljemo zagonetke.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje i diseminacija realizacije projekta Soft skills for better life na Učiteljskom vijeću
Ivana Križanac / datum: 3. 1. 2020. 12:01

Na sjednici Učiteljskog vijeća predstavljene su aktivnosti projekta Soft skills for better life te aktivnosti tijekom prve Learning, Teaching and Training Activities u Rumunjskoj. 


[OPŠIRNIJE]Prvi susret u Rumunjskoj od 2.12. do 5.12. - transnacionalna aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja
Ivana Križanac Marina Paškalin / datum: 9. 12. 2019. 11:55

U sklopu ERASMUS + projekta Soft skills for a better life održana je prva transnacionalna aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja od 2. prosinca do 5. prosinca u OŠ ˝Elena Doamna˝, Tecuci u Rumunjskoj.

U mobilnostima su sudjelovale učiteljica engleskog jezika Marina Paškalin i ravnateljica Maja Morić.

Dnevnik događanja pročitajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Logo projekta je izabran - eTwinning Live susret
Ivana Križanac / datum: 18. 11. 2019. 11:28

 

 

 

 

 

 

 

 

U ponedjeljak smo održali eTwinning live susret te proglasili najbolji logo koji će ujedno i predstavljati logo projekta.


[OPŠIRNIJE]Formiranje Erasmus+ projektnog tima - obavijest učiteljima uključenim u rad razredne nastave
Ivana Križanac / datum: 28. 10. 2019. 11:42

Cijenjene kolegice,

 
kao što vam je već poznato odobren nam je novi Erasmus+ projekt  "Soft Skills for a better life" u trajanju dvije godine i vrijednosti 16.774,00 EUR. Države uključene u projekt su: Italija (Bagheria na Siciliji, Loredana je koordinator i cijelog projekta), Rumunjska (Tecuci, Adrijana), Španjolska (novi partneri u Madridu), Mađarska (Vép,novi partneri) i mi. 
 
Početne i pripremne aktivnosti su vam većinom otprije poznate. I koristim još jednom priliku da vam zahvalim na odličnoj suradnji na prethodnom projektu.
 
Aktivnosti u tijeku:
1. Trebamo formirati tim učitelja koji su zainteresirani. Molim vas kad sve pročitate promislite želite li i u kojoj mjeri biti uključeni u realizaciju projekta. Javite mi se pisanim ili usmenim putem. Za sve detalje stojim na raspolaganju.
2. Ako niste prijavljeni u eTwinning prijavite se ili mi se javite pa ću vam pomoći oko prijave.
3. Za početak trebamo predložiti tri crteža loga projekta i sudjelovati u glasanju te do prvog susreta u Rumunjskoj izraditi četiri "knjige" (umjesto plakata u prošlom projektu) o školi, mjestu, zavičaju i RH, ako i ne stignemo poslat ćemo poštom do kraja godine ;)
 
 

[OPŠIRNIJE]Logo galerija
Ivana Križanac / datum: 26. 10. 2019. 11:20

Prije odabira i glasanja za najbolji logo pogledajte galeriju!

 


[OPŠIRNIJE]Biramo logo projekta
Ivana Križanac / datum: 25. 10. 2019. 11:08

[OPŠIRNIJE]eTwinning stranica projekta Soft skills for a better life
Ivana Križanac / datum: 5. 10. 2019. 09:48

Danas je otvoreno web sjedište projekta Soft skills for a better life na eTwinning portalu. Sve aktivnosti i rad na projektu možete pratiti na poveznici https://twinspace.etwinning.net/94980/home i naravno očekujemo da nam se pridružite.


[OPŠIRNIJE]Prvi online susret koordinatora i planiranje projektnih aktivnosti do zimskih praznika
Ivana Križanac / datum: 13. 9. 2019. 10:11

U četvrtak 9. rujna je održan prvi online sastanak koordinatora Erasmus+ projekta Soft Skills for a better life KA229. Partneri na projektu su nam škole iz: Italije, Španjolske, Mađarske i Rumunjske.

Više o školama možete saznati na njihovim web stranicama.

Škola iz Italije - Sicilija, grad Bagheria

Direzione Didattica Statale 3° Circolo Luigi Pirandello www.terzocircolobagheria.gov.it 

Škola iz Rumunjske - Tecuci

Scoala Gimnaziala Elena Doamna  www.edschool.ro

Škola iz Mađarske - Vép

Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfoku Müvészeti Iskola www.hatosiskola.hu

Škola iz Španjolske - Madrid

The Scuola Italiana Statale in Madrid  www.scuolamadrid.org

Tijekom sastanka se dogovaralo o aktivnostima koje slijede. Od aktivnosti snimanja videa kako bi se škole predstavile, izbora loga pa sve do dogovora o prvom susretu u Rumunjskoj.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o prihvaćanju projektnog prijedloga Soft skills for a better life
Ivana Križanac / datum: 29. 8. 2019. 10:39

 

Tijekom današnjeg dana Agencija za mobilnosti i programe EU nas je obavijestila o prihvaćanju projektnog prijedloga Soft skills for a better Life 2019-1-IT02-KA229-062644_2 u okviru programa Erasmus+: Ključna aktivnost 2: Školska partnerstva te nam je dodijeljeno 16 774 EUR bespovratnih sredstava za provođenje planiranih aktinosti koje uključuju mobilnosti učenika i učitelj odnosno za transnacionalne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja kao i za upravljanje i provedbu projekta.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju